Δήμος Πύλου-Νέστορος – Τηλεδιάσκεψη Καφαντάρη με Μενδώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δήμος Πύλου-Νέστορος – Τηλεδιάσκεψη Καφαντάρη με Μενδώνη

Δήμος Πύλου-Νέστορος – Τηλεδιάσκεψη Καφαντάρη με Μενδώνη

Share This

 


Συνεχίζει να βάζει δυναμικά μπροστά τις προτεραιότητες για τα έργα στην περιοχή του θέτοντας όλα τα αιτήματα που υπάρχουν ο Δημήτρης Καφαντάρης. Ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ είχε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και έθεσε μια σειρά από θέματα, αναφορικά με τις εξελίξεις στα έργα πολιτισμού. Αναλυτικά όπως ενημέρωσε:
“Τα έργα Πολιτισμού του Δήμου Πύλου-Νέστορος και η πορεία υλοποίησής τους (Το Μουσείο της Χώρας, το κάστρο της Μεθώνης που έχει τεράστια προβλήματα, η πορεία στερέωσης του κάστρου της Κορώνης κλπ.), ήταν το θέμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης που είχα με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.
Ζήτησα από την Υπουργό την άμεση παρέμβασή της για το κάστρο της Μεθώνης, αφού της περιέγραψα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη τις επόμενες μέρες, με όλους του εμπλεκόμενους (Υπουργείο, Δήμος, Εφορία Αρχαιοτήτων κλπ), ώστε να βρεθούν οι τρόποι γρήγορης σύνταξης των μελετών που χρειάζονται για να να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια στερέωσής του.
Για Μουσείο της Χώρας, θα υπάρχει άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια μιας και έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος. Στόχος του Υπουργείου είναι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό κομμάτι και να ξεκινήσει η επανέκθεση.
Για το κάστρο της Κορώνης με ενημέρωσε ότι για την υλοποίηση του έργου της στερέωσης, όλα προχωρούν βάση χρονοδιαγράμματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages