Δίκτυο Ακαθάρτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δίκτυο Ακαθάρτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης

Δίκτυο Ακαθάρτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης

Share This

 Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020 προς ένταξη και χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα ακόμα σημαντικό έργο που μελέτησε η ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Άριος Άμμου και Μικρομάνης», προϋπολογισμού 3.900.000,00 €.

Το έργο αυτό σκοπό έχει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης και των κεντρικών αγωγών μεταφοράς από τις τρεις προαναφερθείσες κοινότητες έως τους υφιστάμενους κεντρικούς αγωγούς αποχέτευσης ακαθάρτων, που προσάγουν τα ακάθαρτα στην ΕΕΛ Καλαμάτας.

Το δίκτυο εκκινεί από τον πλέον απομακρυσμένο από την ΕΕΛ, οικισμό του Άμμου. Ο κεντρικός συλλεκτήρας ακολουθώντας νοτιοανατολική κατεύθυνση τοποθετείται σε υφιστάμενους οδούς εντός των ορίων των οικιστικών ζωνών Άμμου και Άρι και παραλαμβάνει τα λύματα των δύο οικισμών. Στο τμήμα αυτό ο κεντρικός συλλεκτήρας παραλαμβάνει τα λύματα μέσω των δευτερευόντων αγωγών ή και με απευθείας συνδέσεις. Στη συνέχεια ο Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός είναι αγωγός μεταφοράς, τοποθετείται σε υφιστάμενους δρόμους και ακολουθώντας νοτιοανατολική πορεία παραλαμβάνει τα λύματα της Μικρομάνης. Τέλος στρέφεται προς νότο και καταλήγει στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (ΚΑΑ) της Μεσσήνης.

Για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης των τριών τοπικών Κοινοτήτων θα κατασκευαστούν συνολικά 26.360 μέτρα δικτύων.

Αναλυτικότερα θα κατασκευαστούν:

1. Αγωγός διατομής Φ200 μήκους 15.332 μέτρων υλικού PVC

2. Αγωγός διατομής Φ250 μήκους 1.500 μέτρων υλικού PVC

3. Αγωγός διατομής Φ315 μήκους 913 μέτρων υλικού PVC

4. Αγωγός διατομής Φ355 μήκους 480 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN6

5. Αγωγός διατομής Φ400 μήκους 3.230 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN6

6. Αγωγός διατομής Φ75 μήκους 461 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

7. Αγωγός διατομής Φ90 μήκους 558 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

8. Αγωγός διατομής Φ110 μήκους 351 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

9. Αγωγός διατομής Φ140 μήκους 3.536 μέτρων υλικού PE πίεσης λειτουργίας PN10

Για την ορθή λειτουργία του έργου πλέον των δικτύων που αναφέρθηκαν πιο πάνω συνολικά προβλέπεται να κατασκευαστούν έξι αντλιοστάσια. Το κεντρικό αντλιοστάσιο για το σύνολο των λυμάτων των οικισμών Άρι και Άμμου (Α/Σ Α1), το Α/Σ Μικρομάνης για το σύνολο των λυμάτων της Μικρομάνης και τέσσερα μικρότερα που καλύπτουν τμήματα του δικτύου των λυμάτων του Άρι και του Άμμου (Α/Σ Άρι 1, Α/Σ Άρι 2, Α/Σ Άμμου 1 και Α/Σ Αμμου2). Όλα τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια, και προβλέπεται να τοποθετηθούν σε δρόμους, έχουν παρόμοια διάταξη, ορθογωνική μορφή αλλά διαφορετικές διαστάσεις που εξαρτώνται από τη στάθμη των αγωγών συμβολής και τον αναγκαίο όγκο ρύθμισης.

Τέλος για να είναι πλήρως λειτουργικό το έργο θα κατασκευαστούν και όλες οι ιδιωτικές συνδέσεις Το σύνολο των προβλεπόμενων ιδιωτικών συνδέσεων εκτιμήθηκε από τον αριθμό των κατοικιών της πλέον πρόσφατης απογραφής ίσο με 1060 τεμ. Αναλυτικά οι ιδιωτικές συνδέσεις ανά οικισμό θα είναι:

1. Τοπική Κοινότητα Άριος 620 συνδέσεις

2. Τοπική Κοινότητα Άμμου 140 συνδέσεις

3. Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης 300 συνδέσεις

Όπου είναι εφικτό ο αγωγός οικιακής σύνδεσης θα εκβάλλει σε φρεάτιο επίσκεψης του δικτύου ακαθάρτων. Στις λοιπές θέσεις θα συνδέεται με τον αγωγό ακαθάρτων. Οι συνδέσεις των σωλήνων των ιδιωτικών συνδέσεων με τους αγωγούς ακαθάρτων θα είναι απόλυτα στεγανές με τη χρησιμοποίηση σαμαριών μηχανικής σύσφιξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages