Ο δήμος Πύλου – Νέστορος υπέβαλε πρόταση στο πράσινο ταμείο για το «σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων» - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Ο δήμος Πύλου – Νέστορος υπέβαλε πρόταση στο πράσινο ταμείο για το «σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»

Ο δήμος Πύλου – Νέστορος υπέβαλε πρόταση στο πράσινο ταμείο για το «σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»

Share This

 


Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» (Σ.Φ.Η.Ο.) υπέβαλλε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.

Η εν λόγω πρόταση έχει προϋπολογισµό 39.680,00 € και αφορά τη χωροθέτηση περί των 25 δηµοσίως προσβάσιµων σηµείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων και θέσεων στάθµευσης αυτών, εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του ∆ήµου.

Τα Σ.Φ.Η.Ο. προαπαιτούνται για την ανάπτυξη των υποδομών ηλεκτροκίνησης, καθώς ουσιαστικά αποτελούν τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, με αφορμή την κατάθεση του αιτήματος, δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων, για υλοποίηση έργων με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας. Με την υποβολή της πρότασης για τα Σ.Φ.Η.Ο., διεκδικούμε εμπράκτως την εφαρμογή ουσιαστικών παρεμβάσεων στον Δήμο και θέτουμε τις βάσεις για έναν περιβαλλοντικά ορθό και έξυπνο τρόπο μετακίνησης».

Η εκπόνηση των Σ.Φ.Η.Ο. για τους Δήμους χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», του Άξονα Προτεραιότητας 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages