Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία ένταξης στο ταμείο ανεργίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία ένταξης στο ταμείο ανεργίας

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία ένταξης στο ταμείο ανεργίας

Share This

 


Aντιπροσωπεία του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Μεσσηνίας, με επικεφαλής την πρόεδρο Κωνσταντίνα Στραβάκου μετέβη στο ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στην διαδικασία ένταξης στο ταμείο ανεργίας.

Το Σωματείο ανέφερε ότι έρχονται δεκάδες καταγγελίες στο Συνδικάτο για καθυστερήσεις έως και 80 ημερών, χωρίς καμία ενημέρωση. Ενώ, οι προσπάθειες των συναδέλφων να επικοινωνήσουν με τον ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ Καλαμάτας πέφτουν στο κενό.

Ακόμα πρόσθεσε ότι  είναι απαράδεκτες οι καθυστερήσεις που συμβαίνουν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης ανέργων του κλάδου στο ταμείο ανεργίας. Ειδικότερα όταν οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν δουλέψει ελάχιστα ή και καθόλου την σεζόν που πέρασε λόγο της πανδημίας και με την αβεβαιότητα που υπάρχει για την επόμενη σεζόν.

Το μόνο που καίει την κυβέρνηση είναι να υπηρετήσει με νέα μέτρα και ζεστό χρήμα όλες τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγάλων αλυσίδων στην εστίαση και βέβαια να αξιοποιήσει αυτήν την περίοδο για να επιβάλει νέες ανατροπές στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες

 Το συνδικάτο απαίτησε :

·         Την απλοποίηση της διαδικασίας ένταξης των ανέργων στο ταμείο ανεργίας.

·         Την ένταξη όλων των ανέργων του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις στον ταμείο ανεργίας.

·         Κανένας συνάδελφος χωρίς ταμείο ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψή του.

·         Άμεση στελέχωση του ΚΠΑ2 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages