Προσφυγή στο ΣτΕ για τις λειτουργίες στις εκκλησίες τις γιορτές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις λειτουργίες στις εκκλησίες τις γιορτές

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις λειτουργίες στις εκκλησίες τις γιορτές

Share This

 


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν τρεις δικηγόροι, επιχειρώντας να ακυρώσουν, ως αντισυνταγματική, την υπουργική απόφαση που αφορά στον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών την εορταστική περίοδο.

Οι δικηγόροι ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να «παγώσουν», να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις που προβλέπουν έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19, από 13 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021, για «την τέλεση λειτουργιών θρησκευτικών τελετών, κ.λπ. αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία φυσικών προσώπων».

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι οι επίμαχες αποφάσεις παραβιάζουν σειρά συνταγματικών διατάξεων και είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι προσβάλλεται το δικαίωμα της θρησκευτικής κοινότητας να αυτοοργανώνεται και θίγεται το δικαίωμα του θρησκευτικού πυρήνα, καθώς «επιβάλλει καθολική απαγόρευση της τελετής των λατρευτικών καθηκόντων παρουσία, έστω ενός αριθμού πιστών, την στιγμή μάλιστα που προβλέπονται ηπιότερα μέτρα σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων».

Επιπλέον, στην προσφυγή τους οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η παρεμπόδιση άσκησης των λατρευτικών τους καθηκόντων τους προκαλεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages