ΤΑ εποχικά καταστήματα – Ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ εποχικά καταστήματα – Ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ

ΤΑ εποχικά καταστήματα – Ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ

Share This

 Με αυστηρά μέτρα και αποστάσεις ανοίγουν τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου110 εποχικά καταστήμα


τα
 για τις αγορές των Χριστουγέννων, ξεκλειδώνοντας και την πώληση εποχικών ειδών και στα σούπερ μάρκετ. Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα κινηθεί η χώρα, θα ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας. Πιθανόν από τις 14 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα, με τα χριστουγεννιάτικα είδη, θα είναι ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου οι καταναλωτές εν μέσω lockdown να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα εποχικά καταστήματα όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη θα είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

Οι κανόνες λειτουργίας

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, και έχουν ως εξής:

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα εξής:

– Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

– Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

– Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

– Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

– Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενης σκάλας, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

πηγη:ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages