Άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στους λυμένες Γιάλοβας – Πύλου – Μεθώνης – Φοινικούντας – Κορώνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στους λυμένες Γιάλοβας – Πύλου – Μεθώνης – Φοινικούντας – Κορώνης

Άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στους λυμένες Γιάλοβας – Πύλου – Μεθώνης – Φοινικούντας – Κορώνης

Share This

 


Με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση των ζημιών σε λιμένες Δήμου Πύλου – Νέστορος, από τη θεομηνία της 29-09-2018.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

«Μέσα  σε εύλογο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία ανάθεσης και εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος εκτέλεσης του έργου και τούτο διότι, παρότι παραλάβαμε μια ανακοίνωση χρηματοδότησης του Δήμου μας από το Υπουργείο Υποδομών, η οποία απορρέει από την επίσκεψη του πρώην Γενικού Γραμματέα Υποδομών και νυν Περιφερειακού Συμβούλου Γεωργίου Δέδε στην περιοχή μας, για να υλοποιηθεί όμως αυτή, απαιτούνταν περαιτέρω οι κάτωθι ενέργειες:

  1. Το Σεπτέμβριο του 2019, με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες επανένταξης του Δήμου «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» (αριθ. πρωτ. 6714/01-10-2019 απόφαση του τότε Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νικολάου Χαρδαλιά), καθόσον η προηγούμενη σχετική απόφαση είχε λήξει τον Ιούνιο του 2019, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία εκτέλεσης του έργου.
  2. Στη συνέχεια, με το υπ΄αριθ. πρωτ. Δ20/οικ.2033/Φ.36/Ε.Δ. /16-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαβιβάσθηκε ο εγκεκριμένος τεχνικός φάκελος του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ζημιών σε λιμένες Δήμου Πύλου – Νέστορος Ν. Μεσσηνίας, από τη θεομηνία της 29-09-2018» στο ΥΠΕΝ/ΓΔΠΠ/ΔΙΠΑ/16-10-2019, για την εξαίρεση από την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 4456/2017. Έπειτα δεσμεύτηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το αριθ. πρωτ. Δ20/οικ.2526/Φ.36/Ε.1/23-12-2019 έγγραφο, εγκρίνοντας το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την επιλογή Ανοιχτής Διαδικασίας Δημοπράτησης του έργου.

Κατόπιν τούτου στην πρόσφατη επικοινωνία του Δημάρχου με την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων  Νήσων, του Υπουργείου Υποδομών και με την επιβλέπουσα του έργου Ακριβούλα Χάραρη είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του έργου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την έναρξη του έργου δήλωσε: «η Δημοτική Αρχή προχωρεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, συνεργαζόμενη κάθε φορά με τους αρμόδιους φορείς».

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γεώργιο Δέδε, για την απόφαση  χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου, στις Υπηρεσίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για την έγκριση της χρηματοδότησης, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά και στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, για την ανανέωση της απόφασης  εκ νέου κήρυξης   «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Δήμου μας, προαπαιτούμενο  έγγραφο για την υλοποίηση του έργου αυτού, καθώς και στον συμπατριώτη μας Διευθυντή Λιμενικών Υποδομών Θεόδωρο Τσουκαλά, για το ενδιαφέρον που επέδειξε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages