Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο δήμο Πύλου – Νέστορος - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο δήμο Πύλου – Νέστορος

Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο δήμο Πύλου – Νέστορος

Share This

 


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, χθες 16 Οκτωβρίου, η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στην έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την Πύλο.

Την κ. Δασκαλάκη και τους συνεργάτες της υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου και εκπροσώπων άλλων τοπικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων και στη συνέχεια ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου. Αμέσως μετά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη και εκπροσώπων παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την τιμητική της επίσκεψη στο Δήμο, ενώ αναφέρθηκε στην πλούσια εθνική τοπική ιστορία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί βαριά κληρονομιά για όλους μας αλλά και για τις επερχόμενες γενεές.

Η κ. Αγγελοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της περιοχής και κάλεσε τους έλληνες σε εγρήγορση και αγαστή συνεργασία, προκειμένου να κρατηθεί η χώρα ψηλά και να ξεπεράσει το συντομότερο τις όποιες δοκιμασίες. Με το πέρας της σύσκεψης Δήμαρχος και Πρόεδρος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ακολούθως, η αποστολή ξεναγήθηκε στο Νιόκαστρο της Πύλου και στα μουσεία εντός του, με την κ. Αγγελοπούλου να δηλώνει, έμπροσθεν του ιστορικού Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων και συνεργασιών για το καλό του τόπου, τονίζοντας ότι το 2021 αποτελεί πύλη στον επόμενο αιώνα, γι’ αυτό η αγάπη μας προς την πατρίδα και το ιστορικό της παρελθόν, θα πρέπει να μένουν άσβεστες. Τέλος ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Υποδεχτήκαμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά την κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και τους συνεργάτες της στην έδρα του Δήμου μας, ενός τόπου με μεγάλη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά με κορυφαίο ιστορικό γεγονός, αυτό της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, η οποία σηματοδότησε την απαρχή του ελληνικού ανεξάρτητου κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages