Μεσσήνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» - Τι λέει ο 64χρονος που πυροβόλησε τον 18χρονο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσήνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» - Τι λέει ο 64χρονος που πυροβόλησε τον 18χρονο

Μεσσήνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» - Τι λέει ο 64χρονος που πυροβόλησε τον 18χρονο

Share This


 Δύσκολη ήταν η νύχτα για την πόλη της Μεσσήνης και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής προς την Πιπερίτσα, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε νεκρός ένας 18χρονος Ρομά.

Κλειστή είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η Ε.Ο. Μεσσήνης – Μελιγαλά, καθώς Ρομά έχουν στήσει οδόφραγμα στο ύψος της Τριόδου.

Για τον λόγο αυτό μπλόκα της αστυνομίας δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να κινηθούν προς τα εκεί, ενώ λίγα μέτρα πριν από το οδόφραγμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν έρθει από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σπίτι του 18χρονου, όπου έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς του, ενώ φρούριο θυμίζει η Πιπερίτσα με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται μέσα στο χωριό, αλλά και σε όλες τις εισόδους, προκειμένου να μην μπορούν να φτάσουν εκεί οι Ρομά, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του tharrosnews.gr.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

«Τον είδα στην αυλή μου και πήρα την καραμπίνα και έριξα. Δεν ήθελα να προκαλέσω κακό».

Αυτά φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο άνδρας ο οποίος χθες είδε έναν νεαρό Ρομα να μπαίνει στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης για να ληστέψει και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Στην ευρύτερη περιοχή το κλίμα είναι τεταμένο καθώς οι συγγενείς γείτονες και φίλοι του νεαρού ζητούν εκδίκηση με... αίμα καθώς το συμβάν να εξελίσσεται πλέον για τους ίδιους σε «βεντέτα»: «Θα το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Τι έφταιγε το παιδί;», διερωτώνται από χθες το απόγευμα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προκαλέσουν επεισόδια σε πολλά και διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Ρομά που ήταν μαζί με τον νεαρό ισχυρίζονται πως μπήκε στο κτήμα του ηλικιωμένου για να «μαζέψει απλά μερικά λεμόνια και όχι για να ληστέψει!».

Τι ζητούν

Οι συγκεντρωμένοι που έχουν στήσει το οδόφραγμα θέλησαν να κάνουν γνωστό το λόγο για τον οποίο έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση.

Ειδικότερα, λοιπόν, είπαν ότι ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του 18χρονου, ενώ εξέφρασαν φόβους για βεντέτα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις τους:

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, συγκεντρωμένοι Ρομά προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα ομάδα συγκεντρωμένων Ρομά κινήθηκε προς την Πιπερίτσα. Σ’ όλη την περιοχή έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρίσκεται σε επιφυλακή.

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα λευκό βαν είχε θεαθεί λίγο νωρίτερα έξω από τα σπίτια της περιοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις Ρομά, που επέβαιναν σε αυτό, και φέρεται να μπήκαν και οι τρεις στο σπίτι του 64χρονου, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά του.

Τότε έγινε συμπλοκή, ο 64χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 18χρονο, στην κοιλιά και τον θώρακα. Οι άλλοι δύο αμέσως τον πήραν και τον έβγαλαν από το σπίτι.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages