O διεθνής αγώνας περιπέτειας με ποδήλατα Gravel, Jeroboam Kalamata Challenge - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

O διεθνής αγώνας περιπέτειας με ποδήλατα Gravel, Jeroboam Kalamata Challenge

O διεθνής αγώνας περιπέτειας με ποδήλατα Gravel, Jeroboam Kalamata Challenge

Share This

 Τo Jeroboam


είναι το μπουκάλι κρασιού των 3 λιτρών (300cc)
 – το αντίστοιχο 4 κανονικών μπουκαλιών κρασιού, παραδοσιακό της περιοχής Franciacorta, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, απ’ όπου ξεκίνησε το πρώτο Jeroboam, με περιπετιώδεις αγώνες ποδηλάτου 300, 150, 75 και 37,5 χιλιομέτρων, σε χωματόδρομους και ανεξερεύνητα μονοπάτια, με ποδήλατα Gravel.

Η περιπέτεια των 300 χλμ., συμβολίζει τo μπουκάλι των 300 cl, ενώ τα μπουκάλια Μagnum των 150 cl (1.5L), το στάνταρ μπουκάλι των 75 cl (750ml) και το demi των 37,5 cl (375 ml) αντιπροσωπεύονται από τις διαδρομές των 150km, 75km και 37,5km αντίστοιχα.

Στην Ιταλία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σε 4 χώρες το 2019 και σε 7 συνολικά το 2020 – Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Ιαπωνία και – για πρώτη φορά – και Ελλάδα!

“Στη χώρα μας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο ποδηλατικό προορισμό στην Πελοπόννησο, που, εκτός από το εξαιρετικο κλίμα, συνδυάζει βουνό, θάλασσα και όμορφες και ήσυχες διαδρομές. Η φιλόξενη Καλαμάτα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση και – όπως αποδείχτηκε – εξαιρετικά ανοιχτόμυαλη δημοτική αρχή! Με αγάπη για το ποδήλατο!”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Έτσι το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, πήραν εκκίνηση οι φετινοί συμμετέχοντες στο Jeroboam Kalamata Gravel Challenge, σε 2 διαδρομές Gravel (150 και 75 χλμ) στους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια του Ταΰγετου, ενός βουνού που προσφέρει έντονες υψομετρικές διαφορές αλλά και τεχνικά σημεία που δοκιμάζουν τις αντοχές. Οι διαδρομές διασχίζουν άγνωστες περιοχές ενός από τα πιο όμορφα και φιλόξενα βουνά της Ελλάδας και προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειες. Είναι για όλους όσους έχει σημασία το ταξίδι κι όχι ο χρόνος τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages