H ΠΑΕ “Καλαμάτα” για την αναδιάρθρωση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

H ΠΑΕ “Καλαμάτα” για την αναδιάρθρωση

H ΠΑΕ “Καλαμάτα” για την αναδιάρθρωση

Share This

Ανακοίνωση της ΠΑΕ “Καλαμάτα” για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, η οποία κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Μεσσηνίας κι έρχεται μια ημέρα πριν την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Όπως γνωρίζετε, την αγωνιστική περίοδο 2019-20 η Καλαμάτα παρ’ ότι ανέβηκε από την τρίτη Εθνική στις επαγγελματικές κατηγορίες, τον Μάιο του 2019 ψηφίστηκε ο νόμος 4603/19, γνωστός και ως νόμος Βασιλειάδη, ο οποίος μεταξύ των άλλων εφηύρε μια τρίτη επαγγελματική κατηγορία που ονομάστηκε Φούτμπολ Λιγκ. Κατά αυτόν τον τρόπο χάθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Σούπερ Λιγκ 2!
Από τον Μάρτιο και μετά την έξαρση του Covid 19 και την μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, η ΕΠΟ και οι περισσότερες ΠΑΕ ζήτησαν την κατάργηση της Φούτμπολ λιγκ για να αποκατασταθεί η αδικία που επέφερε ο νόμος Βασιλειάδη και για να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα προβλήματα στο  επαγγελματικό ποδόσφαιρο που επέφερε η πανδημία. Η ΕΠΟ πρότεινε μετά από μακρά επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League με τη δημιουργία μιας επαγγελματικής κατηγορίας – δεύτερης τη τάξει – με τη συμμετοχή των ομάδων της SL2, της FL και των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, καθώς και τη διενέργεια του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο).
Την απόφαση της ΕΠΟ στηρίζουν είκοσι δύο (22) συνολικά ομάδες, οι περισσότερες των οποίων έχουν έδρα την επαρχία και δεν έχουν οικονομικά εκκρεμή ζητήματα με τρίτους, απασχολούν χιλιαδες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές,και εργαζομένους. Με την παρούσα σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον παλμό της επαρχίας, των ανθρώπων που απασχολούνται στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, την ανάγκη να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό προϊόν, χωρίς να αδικηθούν οι ομάδες της Super League 2 αναφορικά προς τα έσοδά τους και να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την προτεινόμενη λύση, η οποία κανένα δε ζημιώνει, ενώ η άμεση εφαρμογή της θα επιφέρει τη ζητούμενη ηρεμία στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε να καθορισθούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγχώνευση των κατηγοριών και τη δημιουργία δύο Ομίλων.
Αύριο (17/9), θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ θα κατατεθεί και τροπολογία από κοινοβουλευτική ομάδα, για την εν λόγω αναδιάρθρωση. Με τη βεβαιότητα ότι η λύση αυτή θα ωφελήσει κυρίως το ποδόσφαιρο και τις τοπικές κοινωνίες, παρακαλούμε να προβείτε στις δικές σας ενέργειες ωστε να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages