ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This

 Κ


Kλειστά θα παραμείνουν σήμερα
 με αφορμή την επέλαση του “Ιανού”, όλα τα σχολεία σε τρεις Δήμους του νομού Μεσσηνίας. Σχετικές αποφάσεις έλαβαν οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας και Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης.

Αναλυτική ενημέρωση ενόψει της κακοκαιρίας «Ιανός» υπήρξε στην πρωινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία Αντιδημάρχων, της υπεύθυνης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων. Την ενημέρωση, έδωσε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Κώστας Μενούνος, παρουσιάζοντας όλα τα δεδομένα που τα μετεωρολογικά μοντέλα δίνουν τις τελευταίες ώρες, επισημαίνοντας ότι τα πάντα μπορεί να ανατραπούν τις επόμενες ώρες. Ο κ. Μενούνος παρουσίασε όλα τα έως τώρα σενάρια, τόσο για την πρόβλεψη ύψους βροχής, όσο και των ριπών του ανέμου.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» φέρεται ότι θα έχει σημείο εισόδου το ύψος της Ζακύνθου, δείχνει ότι θα μείνει εκεί τουλάχιστον μισή ημέρα και εν συνεχεία θα κινηθεί προς τα νότια. Ωστόσο τα δεδομένα είναι ευμετάβλητα, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν υπάρξει αρκετές διαφοροποιήσεις από τις αρχικές προβλέψεις. Πάντα με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, οι άνεμοι στην Καλαμάτα θα κινηθούν με ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ η πρόβλεψη δείχνει 100 χιλιοστά βροχής κατά μ.ο. για τις δύο επόμενες ημέρες.

Η προετοιμασία που γίνεται περιλαμβάνει πάντως πιο ακραία σενάρια, με την περιοχή να παραμένει σε κίτρινο συναγερμό από τα μεσάνυχτα απόψε Πέμπτη έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς τα μετεωρολογικά στοιχεία είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο σενάριο.

«Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα, το προσωπικό του Δήμου και μηχανήματα δημοτικά και ιδιωτών είναι σε επιφυλακή. Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός μέχρι να περάσει το φαινόμενο από την περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας – Συνέχεια των καθαρισμών από Δήμο και ΔΕΥΑΚ

Εν το μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Τις τελευταίες ημέρες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του Δήμου, καθαρισμοί και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις -όπου απαιτείται- με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία έναντι των καιρικών φαινομένων.

Υπήρξαν καθαρισμοί στο ρέμα πάνω από τον Ι.Ν. Αγ. Σωτήρος στο Φραγκοπήγαδο, στην είσοδο αγωγών σε δύο σημεία, επί της οδού Παπαδάκη επίσης στο Φραγκοπήγαδο, στην είσοδο – έξοδο αγωγού στο “Λιοτρίβι” στα Λέικα, τριών σωληνωτών στην Τ.Κ. Άριος εντός οικισμού, χανδάκων κάτω από γέφυρα Μορέα στον Αντικάλαμο, ρέματος Τ.Κ. Σπερχογείας.

Επίσης συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε φρεάτια  εντός του αστικού ιστού και στις εισόδους των κλειστών ρεμάτων.

Ενημέρωση επαγγελματιών και απομάκρυνση κατασκευών και εξοπλισμού από την παραλία από τη Δημοτική Αστυνομία

Τέλος, σε ενημέρωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη προχώρησε σήμερα, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, η Δημοτική Αστυνομία.

Επίσης, υπήρξε καταγραφή στοιχείων επικοινωνίας (τηλέφωνα και email) προκειμένου σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση.

Ήδη πάντως από χθες το απόγευμα, επαγγελματίες της Ναυαρίνου έχουν απομακρύνει τον εξοπλισμό τους από το παράκτιο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages