ΚΡΙΤΙΚΗ Χαρίτση στην κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΚΡΙΤΙΚΗ Χαρίτση στην κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας

ΚΡΙΤΙΚΗ Χαρίτση στην κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας

Share This
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Άμυνας για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης και υποδομών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αποτελεί την σημαντικότερη πύλη επισκεπτών στο νομό Μεσσηνίας και σε όλη την νότια Πελοπόννησο, με ιλιγγιώδη άνοδο των αφίξεων κατά την τελευταία δεκαετία-μόνο την περσινή χρονιά εξυπηρέτησε 2.459 πτήσεις και 153.286 επιβάτες- συντελώντας αποφασιστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η «εκτόξευση» των διεθνών πτήσεων όμως ανέδειξε ποικίλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών του αεροδρομίου καθώς οι υποδομές του έχουν εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων τους. 
Πλέον προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για την άμεση υλοποίηση των έργων ανάπτυξής του, όπως η επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, η ανάπτυξη βοηθητικών και άλλων ζωτικών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και βέβαια η επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού, των θέσεων στάθμευσης και του περιβάλλοντα χώρου. Τα παραπάνω έργα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και την σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση περισσότερων ακόμη επιβατών. 
 Οι ομιχλώδεις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε επίσκεψη του στην Καλαμάτα περί ανάπτυξης του αεροδρομίου και «καινούργιας διαδικασίας σύμβασης παραχώρησης» έχουν παραμείνει προς το παρόν μόνο στα λόγια. Έκτοτε ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει γίνει, όπως άλλωστε συμβαίνει με την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων υποδομών του νομού μας. Παράλληλα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στο γειτονικό στρατιωτικό αεροδρόμιο χωρίς ωστόσο και πάλι να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages