ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Share This


 Σημαντικές οι εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και για αυτές ενημέρωσε σε ανάρτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος. Αναλυτικά:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!!!!

1ον. Παραλάβαμε σήμερα τους διορισμούς για 2 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ αποκλειστικά για το ΤΕΠ, 1 καρδιολόγου και 1 ορθοπεδικού. Αναμένουμε να έρθουν και οι άλλοι 6 διαφόρων ειδικοτήτων που είχαμε προκηρύξει.
2ον. Παρουσιάστηκαν σήμερα οι πρώτες 2 ειδικευόμενες νοσηλεύτριες που θα εκπαιδευτούν για τους επόμενους 18 μήνες στην επείγουσα ιατρική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


3ον. Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται.
4ον. Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής με σκοπό την δημιουργία ενός φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος καθώς επίσης και την δημιουργία χώρων εργοθεραπείας για τους νοσηλευόμενους φίλους μας.
5ον. Παραλαμβάνουμε μέσα στην εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας, ένα ολοκληρωμένο πακέτο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απαρτιζόμενο από 6 κλίνες ΜΕΘ, 6 αναπνευστήρες και 6 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για την δημιουργία όπως έχουμε προαναγγείλει δημιουργίας Υπομονάδας ΜΑΦ μέσα στην Καρδιολογική Κλινική. Από την παραπάνω εβδομάδα ξεκινούν επίσης και οι δομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την δημιουργία της Υπομονάδας.
6ον. Προχωρά η διαδικασία για την έγκριση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου. Τις επόμενες ημέρες προσλαμβάνονται ιατρός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών και ένας θωρακοχειρουργός. Οι εγκρίσεις από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Ιωάννη Καρβέλη έχουν εκδοθεί.
7ον. Ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες στο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών π/υ 380.000€ μέσω ΠΔΕ και τους επόμενους 2 μήνες γίνεται η παραλαβή τους.
8ον. Προχωρούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ορισμού του Νοσοκομείου μας ως Νοσοκομείο Covid-19.
9ον. Ύστερα από 2 μήνες λειτουργίας από την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης π/υ 450.000€ μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens και Ελληνικού Δημοσίου, εντυπωσιακά μικρότεροι είναι πια οι χρόνοι πια απαιτούνται για την αποτελεσματική και ποιοτική αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages