Το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά τις τελευταίες εξελίξεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Share This

Γράφει ο Γιάννης Κελλάρης

Έχουν ευθύνη οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ, όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, πρώην και νυν που δέκα χρόνια τώρα μεθοδευμένα έβαλαν πλάτη για την υλοποίηση των σχεδιασμών  εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.
Όλοι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι την αναγκαιότατα να βρεθεί λύση σε ένα τόσο οξυμένο πρόβλημα, ενώ ήξεραν από την αρχή την κατάληξη, σήμερα αποποιούνται τις ευθύνες τους πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής παράδοσης που θα εκτοξεύσει το κόστος διαχείρισης για την τσέπη των λαϊκών οικογενειών, προβάλλοντας την ως «μονόδρομο» και «αναγκαίο κακό».  Είναι οι ίδιοι που συμφωνούσαν και συμφωνούν και σήμερα με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν με την ανταποδοτικότητα, με την πολιτική απαξίωσης και την εκχώρηση υπηρεσιών.
Ευθύνη έχουν σήμερα και όσοι εξωραΐζουν τον ρόλο της Ε.Ε. και μιλούν για δήθεν «έγγραφα βόμβες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βάζουν βαριά «ταφόπλακα» στη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ από ευρωπαϊκούς πόρους για τη διαχείριση των απορριμμάτων και άλλα τέτοια! Λες και οι ευρωπαϊκοί πόροι δεν είναι λεφτά από την άγρια φοροληστεία των εργαζομένων της Ε.Ε. και βγαίνουν από τα σεντούκια των πλουσίων!
Ο τσακωμός όλων αυτών περιορίζεται ουσιαστικά στην αντιπαράθεση από ποια τσέπη των λαϊκών στρωμάτων θα βγουν τα χρήματα για την επιχορήγηση των επιχειρηματικών ομίλων και της ΤΕΡΝΑ, αν η χρηματοδότηση του έργου θα είναι ένα κομμάτι από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δηλαδή σε κάθε περίπτωση δώρο επιχορήγηση στη ΤΕΡΝΑ 66 εκατομμύρια ευρώ!
Η ίδια η πραγματικότητα έχει αποδείξει σήμερα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην υλοποιηθεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων που δένει χειροπόδαρα Δήμους και λαϊκά στρώματα. Ανεξάρτητα από πού θα χρηματοδοτηθεί, δεν παίρνει βελτίωση και φτιασίδωμα, μόνο να μην εφαρμοστεί.
Απέναντι στη παραπάνω εγκληματική για τη τσέπη και την υγεία του λαού της Πελοποννήσου πολιτική, η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει και στηρίζει τις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος για:
  • Να μην προχωρήσει η ΣΔΙΤ με τη ΤΕΡΝΑ
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο τομέα των απορριμμάτων
  • Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων με την πολυδάπανη μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη
  • Να μην φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν χρόνια με τη ζωή τους.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας. Όχι άλλα εργατικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Για εμάς μόνη φιλολαϊκή λύση αποτελεί η διαχείριση να γίνεται μέσα από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορεί να γίνεται διαχείριση προς όφελος του λαού. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο, όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, τα πάντα θα ανήκουν στο κράτος χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Ο φορέας αυτός θα κάνει τις χωροθετήσεις με άκρως επιστημονικά κριτήρια και θα χρησιμοποιήσει την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Γιάννης Κελλάρης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages