Ακριβότερος κατά 49% ο στιγμιαίος καφές στην Ελλάδα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ακριβότερος κατά 49% ο στιγμιαίος καφές στην Ελλάδα

Ακριβότερος κατά 49% ο στιγμιαίος καφές στην Ελλάδα

Share This

 


Μπορεί το καλάθι του σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα να είναι πιο φθηνό σε σχέση με αυτό των Βρετανών, των Ισπανών και των Πορτογάλων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) ωστόσο υπάρχουν κάποια προϊόντα που κάνουν τη διαφορά.

Όπως αναφέρει το capital.gr, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο στιγμιαίος καφές όπου η συσκευασία των 200 γρ. πωλείται στην Ελλάδα με “καπέλο” 49% σε σχέση με την τιμή στην οποία το αγοράζουν οι Βρετανοί. Σε σχέση με τους Ισπανούς οι Έλληνες πληρώνουν το συγκεκριμένο προϊόν ακριβότερα κατά 34,7% και σε σχέση με τους Πορτογάλους κατά 12,7%.

Πόσο πληρώνουμε το φρέσκο γάλα και το χαρτί υγείας

Ακριβότερα, σε σχέση με τους Βρετανούς, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες το φρέσκο γάλα. Η συσκευασία του 1 λίτρου στην Ελλάδα στοιχίζει στον καταναλωτή, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, 1,22 ευρώ, στη Βρετανία πωλείται προς 1,21 ευρώ, στην Ισπανία προς 1,06 ευρώ και στην Πορτογαλία προς 0,98 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα πάντως με το ΙΕΛΚΑ -η σύγκριση των τιμών έγινε σε 20 υποκατηγορίες προϊόντων που συνθέτουν ένα τυπικό καλάθι αγορών- η Βρετανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν σημαντικά ακριβότερο μέσο καλάθι από την Ελλάδα, 12% η Ισπανία, 17% η Αγγλία, 9% η Πορτογαλία. Ψαλίδα η οποία ανοίγει ακόμη περισσότερο αν από την τελική τιμή αφαιρεθεί ο ΦΠΑ.

Πηγή: Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages