Τα επιχειρησιακά κέντρα Πολιτικής Προστασίας στις 13 Περιφέρειες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα επιχειρησιακά κέντρα Πολιτικής Προστασίας στις 13 Περιφέρειες

Τα επιχειρησιακά κέντρα Πολιτικής Προστασίας στις 13 Περιφέρειες

Share This

 

Τη νέα πορεία την οποία χαράζουν οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ υπογράφει με συντονισμένες ενέργειες ο Μεσσήνιος Θανάσης Γιάνναρης. Μάλιστα αυτή η πορεία περιλαμβάνει κομβικούς σταθμούς ανάμεσα στους οποίους ένα πρωτόγνωρο έργο της τάξης των 131,5 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.  Όλα αυτά πιστοποιήθηκαν μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Ο. Καβαλάκης, και παράλληλα, ο Μεσσήνιος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο αναλυτικά: 

Μετά την παράδοση εντός εβδομήντα πέντε ημερών του νέου υπερσύγχρονου κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι, οι κύριοι Κ. Καραμανλής, Ν. Χαρδαλιάς και η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» υλοποιούν τον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την μεγαλύτερη ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Εγκρίθηκε σήμερα το μεγάλο έργο της κατασκευής των 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) μέσω ΣΔΙΤ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την χώρα και τις 13 Περιφέρειες της, αφού θα δημιουργηθούν νέες υπερσύγχρονες υποδομές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και των συμβάντων έκτακτης ανάγκης. Με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ελλήνων και θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας τους. Η έγκριση του έργου έγινε από την Διυπουργική Επιτροπή (ΔΕΣΔΙΤ) στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Ο. Καβαλάκης. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» κ. Τ. Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Θ. Γιάνναρης.

Το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 131,5 εκ. € ανατέθηκε στην εποπτευόμενη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία εργάζεται ήδη εντατικά ώστε τα 13 Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. να είναι έτοιμα για χρήση το συντομότερο δυνατόν. Η «ΚτΥπ Α.Ε.» συνεχίζει έτσι την έντονη δραστηριότητα της στα ΣΔΙΤ συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κτιριακών υποδομών της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages