Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Υπαπαντής- Μενδώνη: “Για το υπουργείο πολιτισμού το θέμα έχει ολοκληρωθεί” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Υπαπαντής- Μενδώνη: “Για το υπουργείο πολιτισμού το θέμα έχει ολοκληρωθεί”

Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Υπαπαντής- Μενδώνη: “Για το υπουργείο πολιτισμού το θέμα έχει ολοκληρωθεί”

Share This
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της διαδικτυακής καμπάνιας “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”,την στιγμή που η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έφτανε στο κάστρο της Καλαμάτας για την έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορού.
Στόχος της κίνησης είναι η ανάδειξη των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής.
Ωστόσο λίγο νωρίτερα η  Υπουργός μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάριζε για το θέμα: “Το 2011 το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη που είχε μπροστά του, για την προστασία των αρχαιοτήτων και μόνο .Αυτό  αναφέρεται και στην απόφαση του υπουργού πολιτισμού. Για το υπουργείο  πολιτισμού  το θέμα έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν προστατεύει τα αρχαία ή ότι χρειάζεται ενδυνάμωση η προστασία τους”.
Σε ερώτηση πότε μπορεί να αλλάξει αυτό και με δεδομένο ότι υπάρχει το αίτημα της ανάδειξης των αρχαίων η κ. Μενδώνη απάντησε ότι ο αρμόδιος φορέας θα πρέπει να υποβάλλει νέα μελέτη και να προσκομίσει στοιχεία που να υποστηρίζουν την επιπλέον προστασία των αρχαίων. Μάλιστα η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ότι η προστασία των αρχαίων γίνεται ακόμα και αν δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages