ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΙΣ φλόγες στην Λαγκάδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΙΣ  φλόγες στην Λαγκάδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΙΣ φλόγες στην Λαγκάδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Share This
Τιτάνιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, για να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, στην περιοχή Λαγκάδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι εστίες αργά το απόγευμα εντοπίζονταν κοντά στους οικισμούς Βαχός, Παναγίτσα, Δροσοπηγή, Λαγκάδα, Γέρμα και Καρέα, ενώ προληπτικά δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Βαχού, Δροσοπηγής, Γέρμας, Παναγίτσας, οι κάτοικοι των οποίων αποχωρούν με δικά τους μέσα.
Λόγω της πυρκαγιάς, η κυκλοφορία στον δρόμο Γυθείου – Αρεόπολης έχει διακοπεί και στους οδηγούς δίνονται οδηγίες να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριους για να φθάσουν στον προορισμό τους.
Αργά το απόγευμα ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις που δρουν στην περιοχή, οι οποίες πλέον ανέρχονται σε 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Την προσπάθειας συνδράμουν υδροφόρες, καθώς και μηχανήματα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και της Π.Ε. Λακωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης της οποίας Θεόδωρος Βερούτης βρέθηκε εξ αρχής στο σημείο της πυρκαγιάς.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι με εντολή Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) μετέβη στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, αργά το απόγευμα σήμερα, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά στην Λακωνία.
Η δεύτερη πυρκαγιά καίει δασική έκταση στο Γεράκι, του Δήμου Ευρώτα και για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages