ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ψήφισμα για τα αρχαία της Υπαπαντής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ψήφισμα για τα αρχαία της Υπαπαντής

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ψήφισμα για τα αρχαία της Υπαπαντής

Share This
Μια εκτενής συζήτηση υπήρξε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Καλαμάτας με το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ανάπλαση της Υπαπαντής και της υπόθεσης ανάδειξης αρχαιοτήτων να είναι στο προσκήνιο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν με τις μειοψηφίες -κύρια- να καταθέτουν τις απόψεις προς την κατεύθυνση του να… σταματήσει το έργο και να αναδειχθούν οι αρχαιότητες, όμως όλα αυτά σε γενικό πλαίσιο και χωρίς να συνεισφέρουν μια… συγκεκριμένη ειδική πρόταση ή νέα στοιχεία. Πάντως, μεταξύ του να γίνει μια συζήτηση αναλυτική σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρουσία των ειδικών κυριάρχησε το να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης το ψήφισμα Μάκαρη και Αντωνόπουλου – που γενικόλογα και άλλες προεκτάσεις ζητούσε να αναδειχθούν τώρα οι αρχαιότητες – ωστόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην έκφανση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για το ψήφισμα, η τοποθέτηση του Θανάση Βασιλόπουλου. 
 Για την ιστορία, το ψήφισμα των δύο στο οποίο συναινούσαν και οι μειοψηφίες… καταψηφίστηκε με 18 κατά 11 υπέρ και ένα λευκό. Από την άλλη ο Δήμαρχος Καλαμάτας αποδόμησε τα όσα είχαν ακουστεί αναφέροντας ξεκάθαρα πως όλοι είναι υπέρ της ανάδειξης των αρχαιοτήτων, όμως χρειάζεται “σοβαρότητα και ψυχραιμία”. Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε πως το θέμα δεν… εμφανίστηκε σήμερα και αναρωτήθηκε αφήνοντας αιχμές για το που ήταν οι ιθύνοντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έθεσαν το ζήτημα τα προηγούμενα χρόνια, τι έγινε από το 2001 έως το 2008, από το 1997, γιατί κανείς δεν μίλησε στο παρελθόν και άλλοι που είχαν και ρόλο και τώρα πρωτοστατούν, ακόμη και από τις μειοψηφίες όταν το θέμα τον Οκτώβριο του 2019 είχε περάσει προς έγκριση στο Δ.Σ. 
 Αφού στάθηκε στα όσα είχαν δρομολογηθεί και την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Νίκα για την τότε πρόταση που απορρίφθηκε από το ΚΑΣ, επεσήμανε πως για το θέμα αποφαίνονται και αποφασίζουν οι ειδικοί. Εξήγησε πως το 2015 υπήρξε η έγκριση από την Εφορία Αρχαιοτήτων και κανείς από 2015 έως σήμερα δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα και στάθηκε στα όσα ο ίδιος έθεσε στην Υπουργό Πολιτισμού και στις απαντήσεις που δόθηκαν γραπτώς και προφορικά. Ξεκαθάρισε πως δεν έχουν εισφερθεί νέα στοιχεία και δεδομένα και εάν υπάρξουν τέτοια να προσκομιστούν στους ειδικούς. Έως τότε η υπόθεση προχωρά με βάση την εγκεκριμένη μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages