Οι σχολικές καθαρίστριες στους 6 Δήμους της μεσσηνιας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι σχολικές καθαρίστριες στους 6 Δήμους της μεσσηνιας

Οι σχολικές καθαρίστριες στους 6 Δήμους της μεσσηνιας

Share This

Εξ. επείγον έγγραφο απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών στους Δήμους (αριθμ. 52360/19.8.2020), για να τους ενημερώσει ότι εκδόθηκε Απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 ως ισχύει, με την οποία εγκρίθηκαν οι προσλήψεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή μερικής απασχόλησης, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Η Κυβέρνηση άλλαξε τα προσόντα πρόσληψης, καθώς με νεότερη ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. Β’ 3447/18.8.2020  ) τροποποίησαν την προηγούμενη  και όρισαν ότι για την πρόσληψη «δεν απαιτείται το τυπικό προσόν της κατοχής απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης». 
Ο υπουργός επισημαίνει στους Δήμους ότι αμελλητί από τη γνωστοποίηση των θέσεων που τους εγκρίθηκαν, πρέπει να προβούν στην έκδοση Ανακοίνωσης, σύμφωνα με το Υπόδειγμα της ΚΥΑ, και αφού λάβουν υπόψη τις προθεσμίες της.
Όπως τονίζεται από το ΥΠΕΣ, με την απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-8-2020), αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.
  • Η πρόσληψη 86 καθαριστριών εγκρίθηκε για τον Δήμο Καλαμάταςεκ των οποίων 12 θα προσληφθούν με πλήρη απασχόληση και 74 με μερική.
  • Για τον Δήμο Τριφυλίας εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 17 καθαριστριών, 6 πλήρους και 11 μερικής απασχόλησης.
  • Για τον Δήμο Πύλου Νέστοροςπροβλέπονται 18 καθαρίστριες, 3 πλήρους και 15 μερικής απασχόλησης.
  • 10 καθαρίστριες για τον Δήμο Οιχαλίας εκ των οποίων 1 είναι πλήρους απασχόλησης και ακόμα 9 μερικής.
  • Για τον Δήμο Μεσσήνηςπροβλέπονται 16 καθαρίστριες, εκ των οποίων  4 πλήρους απασχόλησης και 12 μερικής.
  • Τέλος, για τον Δήμο Δυτικής Μάνης θα προσληφθούν 3 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages