Σχολικά Γεύματα: Επεκτείνονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου-Εκ παραδρομής και φέτος μόνο 12 Δημοτικά της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σχολικά Γεύματα: Επεκτείνονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου-Εκ παραδρομής και φέτος μόνο 12 Δημοτικά της Καλαμάτας

Σχολικά Γεύματα: Επεκτείνονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου-Εκ παραδρομής και φέτος μόνο 12 Δημοτικά της Καλαμάτας

Share This
Τι γίνεται με τα σχολικά γεύματα στα Δημοτικά; Γιατί και φέτος στον πίνακα του Υπουργείου περιλαμβάνονται μόνο 12 Δημοτικά της Καλαμάτας από τα συνολικά 30 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα;
Στην συνέχιση και φέτος των σχολικών γευμάτων προχωρά το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες, 29 Αυγούστου, ο ΟΠΕΚΑ ενέκρινε την παράταση των συμβάσεων παροχής ζεστών γευμάτων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Σχολικά Γεύματα 2019-2020” μέχρι την 31 Δεκεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα σχολεία του πίνακα του παραρτήματος, κατά το σχολικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος. Δηλαδή γίνεται μια παράταση του προγράμματος της περσινής σχολικής χρονιάς, ίσως λόγω της καραντίνας

και του lockdown σε σχολεία και επιχειρήσεις, όπου τα σχολεία έμειναν κλειστά για σχεδόν 3 μήνες. Προς το παρόν δεν αναφέρεται τι θα γίνει από τη νέα χρονιά και μετά, εκτιμούμε όμως ότι τα γεύματα θα συνεχιστούν με νέα κονδύλια.


ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ 12 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ;
Το πρόβλημα που φαίνεται να ανακύπτει και πάλι φέτος είναι ότι στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν μόνο τα 12 Δημοτικά από τα συνολικά 30, στα οποία γίνεται ήδη από τα προηγούμενα χρόνια διανομή σχολικών γευμάτων. Το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει πέρυσι, όταν έγινε επέκταση των σχολικών γευμάτων στα 12 Δημοτικά του Δήμου Καλαμάτας, αφήνοντας εκ παραδρομής απέξω τα υπόλοιπα 18 Δημοτικά που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο πίνακας του Υπουργείου όπως δημοσιεύτηκε χθες, 29 Αυγούστου 2020, στο ΦΕΚ:



Τελικά μετά από πολιτικές παρεμβάσεις και αντιδράσεις από τα σχολεία που είχαν εκ παραδρομής εξαιρεθεί από τη σίτιση, προέκυψε οτι δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργείο Εργασίας που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.
Ευελπιστούμε να μην συμβαίνει και φέτος το ίδιο μπέρδεμα, και να συμπεριληφθούν εγκαίρως και τα υπόλοιπα 18 σχολεία στον πίνακα με τις παρατάσεις των γευμάτων.
Σε αυτά τα Δημοτικά της Μεσσηνίας παρέχεται μεσημεριανό γεύμα από το 2018:






Μάλιστα, το Φεβρουάριο του 2019 προστέθηκαν στη λίστα των Δημοτικών της Καλαμάτας και δύο ακόμα σχολεία που στο εξής θα διέθεταν μεσημεριανό γεύμα στους μαθητές τους:



Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ για τα σχολικά γεύματα: ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ-2020-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages