Μεσσήνη: Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσήνη: Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

Μεσσήνη: Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

Share This
Με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας BLS (Basic Life Support) που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε, επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Την επίδειξη που έγινε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Μεσσήνης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του αντιδημάρχου Αθλητισμού Μπάμπη Μακρή, έκανε η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΚΑΡΠΑ και μέλος της Ομάδας BLS Μαρία Μαλλιαρού, ενώ παράλληλα έδειξε πώς γίνεται η τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και η παροχή βοήθειας σε θύμα από πνιγμονή από ξένο σώμα.
Στην αίθουσα παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την επίδειξη εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων που προπονούνται και αγωνίζονται στο Δημοτικό Στάδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο της Μεσσήνης όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές. Ειδικότερα συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γ.Π.Σ. Παμίσου, του Ολυμπιακού Ανάληψης, του ΑΟΜ μπάσκετ, του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης, του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) καθώς και νοσηλεύτριες της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Δήμαρχος τόνισε πως μέσω αυτής της ενημέρωσης δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές (δωρεά του επιχειρηματία Παναγιώτη Καρύγιαννη) αν παραστεί ανάγκη, προκειμένου να σώσουν ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages