Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τους απολυμένους από το άσυλο Ανιάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τους απολυμένους από το άσυλο Ανιάτων

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τους απολυμένους από το άσυλο Ανιάτων

Share This
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό κέντρο Καλαμάτας αναφέρει:
“Το Σωματείο Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων με ανακοίνωσή σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρει «Με προσωρινή διαταγή το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον μακροχρόνιο αγώνα μας για την επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων εργαζομένων από το άσυλο Ανιάτων η Στέγη της Εκκλησίας. Οι κινητοποιήσεις των σωματείων του νομού ευαισθητοποίησαν την κοινωνία που μας συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα και δημιούργησαν θετικό κλίμα ώστε να έχουμε δικαίωση μέσω της δικαστικής οδού και να επανέλθουν  στη δουλειά τους από αύριο οι απολυμένοι».
Ως Ε.Κ. Καλαμάτας με γνώμονα πάντα την σωστή και πλήρη ενημέρωση χωρίς καμία σκοπιμότητα, παρανόηση, ή παραπληροφόρηση θα θέλαμε να τονίσουμε και να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με τις παραπάνω απολύσεις εκδηλώσαμε ξεκάθαρα την βούληση μας για πλήρη κάλυψη συνδικαλιστική και νομική και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι απολυμένοι και το σωματείο, αφού η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης και είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης δομής, το συνδικαλίζειν και συνδικαλίζεσθαι.
Δηλώνουμε απόλυτα δικαιωμένοι από την γενναία δικαστική απόφαση. 
Χειριστήκαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με υπευθυνότητα και ωριμότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, γιατί για μας σημασία έχει το αποτέλεσμα μακριά από οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες ή διαμόρφωση ισορροπιών ευρύτερων συμφερόντων. Ποτέ δεν επενδύσαμε και δεν επενδύουμε στα προβλήματα εργαζομένων-απολυμένων.
Στην συζήτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής το Ε.Κ. Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε δια της δικηγόρου κυρίας  Μαίρης Πλευριάς, την οποία ευχαριστούμε πολύ, όπως επίσης και το δικηγόρο των απολυμένων κύριο Ανδρέα Γούναρη, θεωρούμε ότι η πρόσθετη παρέμβαση μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Το Ε.Κ.Καλαμάτας για μια ακόμη φορά συνεχίζει να πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων όλης της πόλης και του Νομού, εκτός των άλλων και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας όπως αρμόζει στο χαρακτήρα και στην ουσία του θεσμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages