ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Share This
Σε επερώτηση του ο Θανάσης Πετράκος θέτει το θέμα του δρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη προκήρυξης των μελετών για το Καλό Νερό – Τσακώνα»

Κύριε Πρόεδρε κύριε Περιφερειάρχη,
Παρότι ο Υπουργός Υποδομών κ. Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, όταν ερωτήθηκε για το Καλό Νερό – Τσακώνα μας είπε «να μην απλώνουμε πολύ τραχανά». Εμείς έχουμε τη γνώμη πως πρέπει «να απλώσουμε τον τραχανά», διότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν έχουν έτοιμο τον τραχανά.
Κύριε Περιφερειάρχη, παρότι το αποσιώπησε και δεν δεσμεύτηκε ο Υπουργός είναι γνωστό ότι το Καλό Νερό – Τσακώνα έχει εγκεκριμένη ΜΠΕ, καθώς και οριστική μελέτη οδοποιίας. Συνεπώς απομένει να προκηρυχθεί η οριστική μελέτη τεχνικών, η υδραυλική και οι μελέτες αποχέτευσης – αποστράγγισης και σήμανσης. Συνεπώς, αφού κ. Περιφερειάρχη δεν υπενθυμίσατε όλα τα ανωτέρω στον κ. Υπουργό οφείλεινα το πράξει το ΠεΣυΠ. Δηλαδή να απαιτήσουμε  να προκηρυχθούν άμεσα αυτές οι μελέτες, ώστε σε 1,5 χρόνο να έχουν τελειώσει και να είναι δυνατή η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ διότι το σημαντικό αυτό έργο είναι και εύκολο τεχνικά και πολύ εύκολο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, διότι είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, που θα συνδέει το Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με το Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα.
Σας ερωτούμε λοιπόν,
  • Γιατί δεν ζητήσατε από τον κ. Υπουργό να προκηρυχθούν οι ανωτέρω μελέτες οι οποίες λείπουν;
  • Συμφωνείτε με την πρότασή μας να εκδώσει σήμερα το ΠεΣυΠ απόφαση με την οποία να ζητά από το Υπουργείο να προκηρύξει άμεσα την οριστική μελέτη τεχνικών, την υδραυλική και τις μελέτες αποχέτευσης – αποστράγγισης και σήμανσης καθώς και τις απαλλοτριώσεις, ώστε να είναι δυνατόν να ενταχθεί από τα πρώτα έργα στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2028;

Ο Επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Θανάσης Πετράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages