Μείωση τουριστικών εισπράξεων πάνω από 60% το 2020 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μείωση τουριστικών εισπράξεων πάνω από 60% το 2020

Μείωση τουριστικών εισπράξεων πάνω από 60% το 2020

Share This
Εστω κι αν η πορεία του τουρισμού είναι δύσκολο να προβλεφθεί φέτος, εντούτοις είναι πιθανό η μείωση των τουριστικών εισπράξεων να ξεπεράσει το 60% σε σύγκριση με τα 18,2 δισ. ευρώ του 2019, με βάση μία πρώτη εκτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα, στο παρά πέντε του «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού, με την απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια την 1η Ιουλίου, το κυβερνητικό επιτελείο βλέπει «πρωτιά» της Ελλάδος ως προς τις αναζητήσεις για διεθνείς πτήσεις και μένει να φανεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) κάτα πόσο οι αναζητήσεις θα μετουσιωθούν και σε πραγματικές αφίξεις. Mε ενδιαφέρον αναμένεται η λίστα της Ε.Ε. αναφορικά με τις τρίτες χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα ευρωπαϊκά σύνορα από την 1η Ιουλίου, ενώ χθες σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  αποφασίσθηκε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Οσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσεται από τις Βρυξέλλες.

Η πρώτη άφιξη

Από πλευράς πάντως του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη, της TUI, που εγκαινίασε χθές και την πρώτη άφιξη διεθνούς πτήσης σε περιφερειακό αεροδρόμιο στην Κώ (κατ’ εξαίρεση πριν την 1η Ιουλίου), είναι θετικό ότι επιβεβαιώνεται η αύξηση της ζήτησης από το Μάιο για ελληνικούς προορισμούς. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου μάλιστα, το πρόγραμμα της TUI fly περιλαμβάνει 56 πτήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς και οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Αννόβερο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Κολωνία/Βόννη και τη Βασιλεία της Ελβετίας, με τα ελληνικά νησιά να βρίσκονται πολύ ψηλά στους προορισμούς που «πουλάει» φέτος το καλοκαίρι ο όμιλος σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, κ.α.). «Υπάρχει καλός συντονισμός μεταξύ της TUI, των ελληνικών ξενοδοχείων και των κρατικών αρχών στην Ελλάδα», ανεφερε χθές με αφορμή την πρώτη πτήση στην Κώ με τους 170 Γερμανούς επισκέπτες ο κ. Sebastian Ebel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Η χθεσινή πτήση της TUI με επιβάτες -επαγγελματίες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εφημερίδα BILD.
Σημειώνεται ότι η TUI εκπροσωπείται στη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια και προσφέρει πάνω από 1.500 ελληνικά ξενοδοχεία. Τα τελευταία χρόνια, o όμιλος επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των δικών της ξενοδοχειακών brands και concepts στην Ελλάδα, με συνολικά 49 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts. Μόνο το καλοκαίρι του 2019 προστέθηκαν έξι νέα ξενοδοχεία με τα εμπορικά σήματα της TUI. Σε λίγες μέρες ανοίγει το νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης το οποίο αποτελεί το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages