Στο 25% η μέση πληρότητα τον Ιούλιο – Άδεια τα αεροδρόμια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο 25% η μέση πληρότητα τον Ιούλιο – Άδεια τα αεροδρόμια

Στο 25% η μέση πληρότητα τον Ιούλιο – Άδεια τα αεροδρόμια

Share This
Ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από τον κορονοϊό και ειδικότερα το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση σε πολλές χώρες με αποτέλεσμα να επανέλθει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Επιπλέον, αύξηση κρουσμάτων και σταθεροποίησή τους στα περίπου 30 την ημέρα παρατηρείται και στην Ελλάδα και αυτό δυσχεραίνει περισσότερο την κατάσταση.

Άνθρωποι του τουρισμού και δη του χώρου των ξενοδοχείων αναφέρουν πως αν και ο Ιούλιος μπήκε με την προσδοκία πως αφενός ο εσωτερικός τουρισμός και αφετέρου το άνοιγμα των συνόρων θα δημιουργούσε έσοδα, επομένως περιορισμό των απωλειών, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι φετινές εισπράξεις εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 3 δις. ευρώ, έναντι 18 δις. ευρώ που ήταν πέρσι και 20 δις. ευρώ που προβλέπονταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τουρισμός: Πόση θα είναι η πληρότητα στα νησιά τον Αύγουστο

Τώρα, οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο, τον μήνα κατά τον οποίον παραδοσιακά οι Έλληνες πηγαίνουν τις διακοπές τους, κάθε άλλο παρά θετικές είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο στα μικρά νησιά, κυρίως Κυκλάδες, οι πληρότητες θα είναι υψηλές.

Αντίθετα, στα μεγάλα νησιά και στους χερσαίους προορισμούς οι πληρότητες κατά μέσο όρο θα διαμορφωθούν γύρω στο 50%.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήεις αυτές αφορούν το διάστημα από 7 μέχρι και 20 του μήνα.
Aerodromio_Benizelos_Koronoios_28072020

Χαμηλές πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ακόμα και το -86% σε σχέση με πέρυσι αγγίζει ο φετινός Ιούλιος ως προς την επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια.
Στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας ο Ιούλιος έχει κινηθεί στο ¼ σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο. Στο Ελ. Βενιζέλος το σύνολο της επιβατικής κίνησης διαμορφώνεται στο -70% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ενώ για τον πλέον δημοφιλή ελληνικό προορισμό, αυτόν της Μυκόνου η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 76% σε σύγκριση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages