Την αποχή του από την Διαπαραταξιακή ανακοίνωσε ο Β. Κοσμόπουλος - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Την αποχή του από την Διαπαραταξιακή ανακοίνωσε ο Β. Κοσμόπουλος

Την αποχή του από την Διαπαραταξιακή ανακοίνωσε ο Β. Κοσμόπουλος

Share This
Την αποχή του από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος, κατά την συνεδρίαση του σώματος, εκφράζοντας την αντίθεσή του για το τρόπο λειτουργίας της.
Παράλληλα ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει πλέον στην αίθουσα Αλεξ. Κουμουνδούρου  με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Κοσμόπουλου έχει ως εξής:
“Απαντώντας στην κριτική μας για την καθυστερημένη ενημέρωσή μας στην κήρυξη της πόλης μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημειώσατε σε δηλώσεις σας στην τηλεόραση ότι «ενημερώνουμε όταν έχουμε αποτελέσματα» και επαναλάβατε για πολλοστή φορά ότι η σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής είναι δική σας πρωτοβουλία αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός.
Θεωρούμε ότι η ύπαρξη της διαπαραταξιακής είναι μονόδρομος για κάθε δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και διαθέτει μικρό αριθμό δημοτικών συμβούλων. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η μορφή και το περιεχόμενό  των συνεδριάσεών της. Μία διαπαραταξιακή όμως η οποία συγκαλείται ,όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, χωρίς ημερήσια διάταξη, χωρίς την ύπαρξη αναγκαίου χρόνου για επεξεργασία των θεμάτων, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση ,χωρίς διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων,  απλά και μόνο για να γίνεται παρουσίαση ειλημμένων αποφάσεων και να ανακοινώνεται στα δελτία τύπου ότι ενημερώθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι αυτή η οποία ανταποκρίνεται στο δικό μας τρόπο σκέψης για τη δημοκρατική της λειτουργία και κατά συνέπεια δεν κρίνουμε ότι έχει κάποιο λόγο στο εξής η παρουσία μας σε αυτή. Την εκ των υστέρων ενημέρωση οφείλετε να την κάνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  1. Κε Πρόεδρε
Φαίνεται ότι έχει γίνει συνήθεια η διαδικτυακή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται  μόλις  μία ώρα μετά από αυτή της Οικονομικής Επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο υποχρεώνεται η Οικονομική Επιτροπή να λειτουργήσει σε ασφυκτικά πλαίσια, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο για ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων. Με αυτό μάλιστα τον τρόπο δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος για τη σωστή προετοιμασία μας για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και των δύο αυτών θεσμικών οργάνων καθώς οι εισηγήσεις μας κοινοποιούνται την ίδια ημέρα.
Οφείλετε επομένως να φροντίσετε ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει την ημέρα που έχουμε ήδη αποφασίσει , Δευτέρα απόγευμα, αλλά και να ξεκινήσουν πλέον οι συνεδριάσεις στην αίθουσα Κουμουνδούρου  με τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων” .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages