Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν αγρότες έξω από Super Market στην Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν αγρότες έξω από Super Market στην Μεσσήνη

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν αγρότες έξω από Super Market στην Μεσσήνη

Share This
Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσηνίας και έδωσε συνέντευξη τύπου έξω από Super Market στην Μεσσήνη. Οι αγρότες σημείωσαν τα εξής: “Με αυτή την κίνηση στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας και στην πανελλαδική μέρα δράσης που έχουν αποφασίσει σήμερα. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα. Από την μία οι τιμές των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο αυξημένο κόστος παραγωγής και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Από την άλλη ο καταναλωτής ακριβοπληρώνει, σε πολλαπλάσια τιμή το δικό μας προϊόν. 
 Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έκανε πατατοπαραγωγός της Μεσσήνης ότι οι εισαγωγές δεν σταμάτησαν λεπτό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η τιμή πώλησης του παραγωγού είναι 0,35 ευρώ το κιλό, ενώ στο S/M πουλιέται πάνω από 0,96 ευρώ το κιλό. Επίσης κτηνοτρόφος από τον Μελιγαλά κατήγγειλε ότι πουλάνε τα αρνοκάτσικα κάτω από 2 ευρώ το κιλό, δηλαδή κάτω και από το κόστος παραγωγής. Ενώ είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να τους μείνουν απούλητα. Την ίδια στιγμή στα S/M πουλιέται το κρέας σε ποσαπλάσια τιμή. Αντίστοιχα ίδια κατάσταση υπάρχει και για του παραγωγούς πρώιμων νωπών προϊόντων πχ ντομάτα, αγγούρι Μέσα και από αυτήν μας την ενέργεια απαιτούμε άμεσα μέτρα για την στήριξη αγροτών – κτηνοτρόφων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages