Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για την περιοχή του Ταϋγέτου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για την περιοχή του Ταϋγέτου

Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για την περιοχή του Ταϋγέτου

Share This
NEA τηλεδιάσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Ταϋγέτου, την οποία δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εν λόγω ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ, αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας, θα υλοποιηθεί δε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτη. Σκοπός, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, είναι “η οικονομική ανάταξη της συγκεκριμένης περιοχής, με την αξιοποίηση κτηρίων, μνημείων, παράδοσης, της χλωρίδας, της πανίδας, αλλά και όλων των μελετών που έχουν γίνει μέχρι τώρα και μένουν αναξιοποίητες”. 
 Οπως διευκρίνισε οι παρεμβάσεις που θα εξεταστούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, γεφύρια, οδικό δίκτυο, μοναστήρια, ορειβατικά καταφύγια, τον Καιάδα, αλλά και μικρές επιδοτήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στην εν λόγω συνδιάσκεψη θα μετάσχουν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας Θεόδωρος Βερούτης και Στάθης Αναστασόπουλος αντίστοιχα, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Σπάρτης Πέτρος Δούκας, στελέχη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο δήμων, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages