Α. Χαρίτσης: “Αδιανόητο και εγκληματικό να διακόπτονται έργα που αφορούν τις ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων του Ταϋγέτου” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Α. Χαρίτσης: “Αδιανόητο και εγκληματικό να διακόπτονται έργα που αφορούν τις ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων του Ταϋγέτου”

Α. Χαρίτσης: “Αδιανόητο και εγκληματικό να διακόπτονται έργα που αφορούν τις ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων του Ταϋγέτου”

Share This
Τα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου βρίσκονται εδώ και μήνες σε μια ιδιότυπη καραντίνα λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις του προηγούμενου χειμώνα”. Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και σημειώνει:
“Από το 2018 στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είχαμε εξασφαλίσει από το ΠΔΕ 6 εκατ. ευρώ ώστε να αξιοποιηθούν για έργα ασφάλειας του οδικού δικτύου (3 εκατ. ευρώ στο δήμο Καλαμάτας για παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών και άλλα 3 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης για την αντιμετώπιση των καθιζήσεων).
Σήμερα ενημερώθηκα από δηλώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου Καλαμάτας ότι ο ανάδοχος έχει κάνει διακοπή εργασιών εδώ και 20 ημέρες λόγω απλήρωτων λογαριασμών ενώ ο Δήμαρχος από την πλευρά του πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των πιστώσεων από το ΠΔΕ με αιτιολογία ότι αυτές κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δυστυχώς η απάντηση των αρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής Αναφοράς που είχα καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο κοινοποιώντας τους την επιστολή διαμαρτυρίας των κοινοταρχών του Ταϋγέτου, ήταν χωρίς περιεχόμενο ρίχνοντας τελικά το «μπαλάκι» στην Περιφέρεια και στις αποφάσεις των οικείων περιφερειακών συμβουλίων.
Ερώτημα επίσης από τότε είχα απευθύνει και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη «…γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κος Άδωνις Γεωργιάδης έχουν «παγώσει» την χρηματοδότηση προς το υπουργείο Εσωτερικών  και άρα δεν αποδεσμεύονται τα χρήματα που πρέπει να δοθούν και στον δήμο Καλαμάτας, ώστε να συνεχιστεί η εργολαβία η οποία έχει σταματήσει λόγω διακοπής της χρηματοδότησης;»
Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι οι διακοπές των πιστώσεων του ΠΔΕ προϋπήρχαν της πανδημίας και βέβαια ήταν ενταγμένες στην πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για πάγωμα όλων των μεγάλων και μικρών έργων υποδομής, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ , ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο εν μέσω υγειονομικής κρίσης, καθώς ακόμη και η μετακίνηση αυτών προς νοσοκομειακές μονάδες του νομού μας για φροντίδα καθίστανται απαγορευτικές, λόγω της μη πρόσβασης νοσοσκομειακών οχημάτων στους κατεστραμμένους δρόμους που συνδέουν τα χωριά με την πόλη της Καλαμάτας.
Καλώ τους εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να διεκδικήσουν τώρα, με όλους τους πρόσφορους τρόπους, την επαναφορά των πιστώσεων από τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να πάψει επιτέλους αυτή η ιδιότυπη καραντίνα των κατοίκων των ορεινών χωριών μας.
Δηλώνω ότι σε αυτή τη προσπάθεια θα σταθώ αρωγός τους με όποιο τρόπο χρειαστεί, μέσα και έξω από την βουλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages