Μποζίκας: Μετά την καραντίνα να μείνουμε άνθρωποι! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μποζίκας: Μετά την καραντίνα να μείνουμε άνθρωποι!

Μποζίκας: Μετά την καραντίνα να μείνουμε άνθρωποι!

Share This
Αγαπητοί μου συμπατριώτες χρόνια πολλά καλό ελληνικό Πάσχα.
Στη σκιά αυτής της μεγάλης πανανθρώπινης πανδημίας και μέσω σημαντικών συγκρούσεων οικονομικών ή άλλων συμφερόντων η Ανάσταση του Κυρίου ήθελε να μας υπενθυμίσει το αυτονόητο. Ότι η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα, το φως θα νικήσει το σκοτάδι, το εννοώ, το σύμπαν θα αποκαλυφθεί. Σε ό,τι αφορά τον τόπο μας θα ήθελα να σας εξομολογηθώ κάτι.
Όταν ήμασταν ακόμα στο σχολείο γνώριζαν αρκετοί φίλοι συμμαθητές ότι μου άρεσαν πολύ οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ακόμα και εκείνες οι νεότερες από το 2011 και 2013. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ταινίες μας έκρυβαν πολλές προφητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά αυτό που ζούμε σήμερα. Και αυτό γιατί τα υποσυνείδητα μηνύματα των ταινιών γίνονται πραγματικότητα καθώς μειώνονται οι αντιστάσεις του ανθρώπου και θεωρούν ότι αυτό που βλέπουν είναι μία φαντασία αλλά και ένα ενδεχόμενο.
Τελικά μπορεί ολόκληρη την αλήθεια να μην την μάθουμε ποτέ, αλλά θα μάθουμε μόνο ψήγματα αλήθειας. Σε αυτή την κρίση εμείς έχουμε να αντιτάξουμε δύο σημαντικά πράγματα και δύο σημαντικές διαπιστώσεις.
Η πρώτη είναι μετά την καραντίνα να μείνουμε άνθρωποι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και ν’αρχίσουμε να ξαναχτίσουμε πάλι ένα τόπο δημιουργικό, ένα τόπο γεμάτο από παράδεισο που χάνεται στα βάθη της ιστορίας, και αυτό γιατί η Ελλάδα θα βρεθεί σίγουρα στη  δίνη της οικονομικής ύφεσης. Σε ότι αφορά το δεύτερο ζήτημα καθώς, ως γνωστόν, υπήρχαν και θρησκευτικές προεκτάσεις, η ανάσταση του Κυρίου αποκτά βαθύτερο νόημα.
Και αυτό γιατί όλες οι θρησκείες παραδέχονται ότι Χριστός είναι ο μόνος που νίκησε το θάνατο, ο μόνος που νίκησε το σκοτάδι, η υπόσχεση του Κυρίου του Εσταυρωμένου και αναστάντος Χριστού μάς στέλνει ένα επίσης μεγάλο μήνυμα.
Ότι ο χειρότερος θάνατος δεν είναι ο βιολογικός. Αυτός μπορεί να αποφευχθεί. Ο χειρότερος θάνατος είναι ο θάνατος του πνεύματος και της ψυχής. Αυτό το μήνυμα του να κρατήσουμε στις καρδιές μας και ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι με το να μείνουμε όρθιοι, να μείνουμε άνθρωποι. Χρόνια Πολλά!
#menoumean8ropoi
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΔΙΑΣΣΥΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

http://www.freegr.gr
http://www.kyparissianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages