ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΗ, ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΗ, ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΗ, ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Share This
Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι λαμβάνουν αποφάσεις ακύρωσης των καρναβαλικών τους εκδηλώσεων, μετά και τη σχετική ΚΥΑ.
Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει τονίσει πως θα υπάρξει πειθαρχεία στις αποφάσεις. Για απόψε μάλιστα είχε συγκαλέσει εκτάκτως και διαπαραταξιακή για να δοθεί ενημέρωση συνολικά για το θέμα, καθώς το πρωί προηγήθηκε και σύσκεψη για τον κορωνοϊό. Σε ανακοίνωση ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος αναφέρει: “Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας έως την Κ. Δευτέρα ακυρώνονται, σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε νωρίτερα. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα. Ενημέρωση για τα έως τώρα δεδομένα δόθηκε στη Διαπαραταξιακή. Παραμένουμε ψύχραιμοι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με αισιοδοξία και χωρίς πανικό”.

Σε ανακοινώσεις όμως προχώρησαν και άλλοι δήμοι.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗ
“Σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών περί ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, προβαίνουμε στην ακύρωση όλων των καρναβαλικών δράσεων του Δήμου Μεσσήνης. Συνιστούμε σε φορείς, συλλόγους και δημότες μας να τηρήσουν τις επίσημες οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε”

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑ
Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικιλια ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ακυρώνονται οι καρναβαλικες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ύστερα από την επιβεβαίωση και τρίτου κρουσματος από τον κορωνοιο στη χώρα μας, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Οιχαλίας δε θα πραγματοποιήσει καμία αποκριάτικη εκδήλωση – παρέλαση για τον λόγο ότι προέχει πάνω από όλα η προστασία της ζωής των συνδημοτων μας. Αύριο Παρασκευή 28.2.2020 που έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας θα συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και το συγκεκριμένο θέμα περαιτέρω και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν από το Δήμο μας.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Θα ήθελα, με την παρούσα, να γνωστοποιήσω σε όλους σας, ότι ο Δήμος Τριφυλίας ακυρώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το εορταστικό τριήμερο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο, αφ’ ενός μεν να υπακούσει στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια και αφ’ ετέρου δε να συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας των πολιτών του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς, όλους εκείνους που εργάστηκαν και με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν, έτσι ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς, που επρόκειτο να γίνουν στο Δήμο Τριφυλίας, να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.
Ευελπιστώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και σας υπόσχομαι πως του χρόνου θα το γιορτάσουμε διπλά.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού να ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ο Δήμος μας με μεγάλη λύπη, όμως με  αίσθημα ευθύνης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί    τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.
Όλοι μας συμμεριζόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών του τόπου  αλλά και όλων των εργαζομένων που αγωνίστηκαν για την διεξαγωγή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας όμως δεν μπορεί και να παραβλέψει  την τεράστια ευθύνη που έχει απέναντι στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Συστήνουμε ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια της ματαίωσης για προληπτικούς λόγους όλων των ανοιχτών καρναβαλικών εκδηλώσεων πανελλαδικά, ο Δήμος Ναυπλιέων ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages