ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ των Τριών Ιεραρχών οι έπαινοι των τριών μαθητών του Δήμου Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ των Τριών Ιεραρχών οι έπαινοι των τριών μαθητών του Δήμου Μεσσήνης

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ των Τριών Ιεραρχών οι έπαινοι των τριών μαθητών του Δήμου Μεσσήνης

Share This
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, γιορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων θα δοθούν φέτος οι έπαινοι των τριών μαθητών του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Η επιβράβευση του κάθε ενός που πρώτευσε στην αντίστοιχη κατεύθυνση (Θετική, Θεωρητική, και Τεχνολογική) συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. 
 Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η απονομή των επαίνων των νέων φοιτητών, με απόφαση του Δήμαρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, θα γίνει στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στη Μεσσήνη, αμέσως μετά τη δοξολογία. «Επιλέξαμε από φέτος να επιβραβεύουμε τους φοιτητές, τους αυριανούς επιστήμονες του Δήμου μας, την ημέρα εορτασμού των Γραμμάτων. Οι Τρεις Ιεράρχες, σοφοί δάσκαλοι, φημισμένοι ρήτορες με τεράστια κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, αποτελούν φωτεινό σημείο της χριστιανικής Πίστης και της ελληνικής παιδείας. Συμβολικά, απονέμουμε -στις 30 Ιανουαρίου που γιορτάζουν οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, Προστάτες των Γραμμάτων και των Σχολείων- τα βραβεία στους πρωτεύσαντες και τους ευχόμαστε να διαπρέψουν στον τομέα τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος για την ημέρα της απονομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages