Φιλόδημος και έργα του Πράσινου Ταμείου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φιλόδημος και έργα του Πράσινου Ταμείου στην Καλαμάτα

Φιλόδημος και έργα του Πράσινου Ταμείου στην Καλαμάτα

Share This
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους  ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντήσεις στην Αθήνα για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Καλαμάτας, ως εξής:
1. Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με αντικείμενο τα έργα των προγραμμάτων Φιλόδημος Ι και ΙΙ. «Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει κανένα έργο που έχει πάρει έγκριση ένταξης», επεσήμανε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα είναι μόνο για το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι.» και εξηγώντας πως ο Υπουργός «μας διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθεί αυτό το κενό, ενδεχομένως μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα».
Ο Θ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε πως «ο Δήμος Καλαμάτας έχει άμεσο ενδιαφέρον. Όταν μιλάμε για το Φιλόδημος Ι, αναφερόμαστε σε τέσσερα έργα που έχουν έγκριση δημοπράτησης και είναι προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων και τρία έργα που χρειάζονται έγκριση και είναι προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων». Αναφορικά με το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, ο Δήμαρχος είπε ότι «τα έργα, για τα οποία έχουμε συμβάσεις, είναι ύψους 850.000 και τέσσερα έργα, που περιμένουμε την έγκριση, τα οποία ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια». Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει κανένα έργο, αρκεί να έχει πληρότητα φακέλου.
2. Στη συνέχεια, ο Θανάσης Βασιλόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» Στάθη Σταθόπουλο, σχετικά με τις εκδοθείσες Προσκλήσεις για τις αναπλάσεις αναζωογόνησης. «Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και μας εξήγησε για τα δύο Μέτρα που έχουν «ανοίξει». Η Πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 35 εκατομμύρια και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα βγει άλλη μία Πρόσκληση με 20 εκατομμύρια». Αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτήθηκε εκ νέου, αφορά δε στην απόκτηση κοινόχρηστων χώρων, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων.
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως, στο πλαίσιο της σταθερής γραμμής την οποίαν ακολουθεί, θα καλέσει στο τέλος της εβδομάδας τους επικεφαλής των συνδυασμών, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού για τις προτάσεις, που ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως η πρωτοβουλία του αυτή εντάσσεται «σε μία ακόμα προσπάθεια, ώστε να υπάρχει συνεννόηση και από κοινού βηματισμός για το καλό του Δήμου Καλαμάτας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages