Χριστούγεννα: 10+1 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τις συναλλαγές σε ATM - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χριστούγεννα: 10+1 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τις συναλλαγές σε ATM

Χριστούγεννα: 10+1 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τις συναλλαγές σε ATM

Share This
Η γιορτή των Χριστουγέννων τείνει στην κορύφωσή της και εκατομμύρια πολίτες ετοιμάζονται να προσφέρουν τα δώρα τους.
Με το δώρο Χριστουγέννων να βρίσκεται ήδη στους… λογαριασμούς και το εορταστικό ωράριο να έχει τεθεί σε ισχύ, οι καταναλωτές αναμένεται να προβούν σε σειρά αγορών τις προσεχείς ημέρες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο των Χριστουγέννων αυξάνονται σημαντικά τα περιστατικά κλοπής και απάτης. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τις συναλλαγές σε ATM τα Χριστούγεννα

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ δίνει ειδικές συμβουλές για τις συναλλαγές σε ATM κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τα ATM είναι οι εξής:
  1. Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
  2. Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
  3. Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λπ., αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ.. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
  4. Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή σας, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
  5. Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν από σας την κάρτα σας.
  6. Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήστε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
  7. Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ “προστατέψτε” το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
  8. Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης των χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
  9. Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  10. Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δε γνωρίζετε να εισέρχονται στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
  11. Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages