ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Share This

Για την 46η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου του 1973, διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Καλαμάτα.
Διοργανωτές είναι σύλλογοι, φορείς και σωματεία της πόλης.

Το Σάββατο. Με θέμα «Στιγμές από την παράνομη δράση της ΚΝΕ – Η εξέγερση του Πολυτεχνείου», οργανώνεται από την Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ  το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση στον Πολυχώρο Δημιουργίας της οργάνωσης, «Μικρόβιο»- Γιώργος Βουβαλέας, στην Καλαμάτα.
Θα περιλαμβάνει ομιλία από τη Νικολίνα Νικοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου, και μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες ενάντια στη δικτατορία.

Την Κυριακή Από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.) και το Π.Α.ΜΕ  στην πλατεία 23ης Μαρτίου,  στις 7 το απόγευμα., καλεί συγκέντρωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών,  Το Μ.Α.Σ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα συνδικάτα, σε μαζικούς φορείς και στους μαθητές της πόλης εστιάζοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προκαλούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τονίζει στην ανακοινωσή του.
Στη συγκέντρωση του Μ.Α.Σ. συμμετέχει και το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά συνδικάτα που το συναποτελούν.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη «Στοργή στο Λαό» με θέμα τη λογοκρισία στον ελληνικό κινηματογράφοι την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας, θα προβάλλει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στους χώρους του στην οδό Μπενάκη 11 στο Ιστορικό Κέντρο, την Δευτέρα (18/11). Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ και μετά από αυτή, θα μιλήσει για το θέμα της ταινίας, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages