Τα έργα Περιφέρειας στη συνάντηση Νίκα με Καραμανλή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα έργα Περιφέρειας στη συνάντηση Νίκα με Καραμανλή

Τα έργα Περιφέρειας στη συνάντηση Νίκα με Καραμανλή

Share This
 Σημαντικές εξελίξεις σε θέματα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προέκυψαν κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Αναλυτικά σε αυτές θα αναφερθεί ο περιφερειάρχης στην προγραμματισμένη συνέντευξη που θα δώσει στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Επιγραμματικά, ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό, γνωστοποίησε ότι συζητήθηκε, η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο σε πρώτο χρόνο, ενώ σε δεύτερο θα εξεταστεί η επέκτασή της μέχρι την Τρίπολη, καθώς -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- “υπαρχει θετικό κλίμα”, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει οικονομικά και η Περιφέρεια.
Ακόμα, συζητήθηκε η παραχώρηση της μετρικής γραμμής, στο τμήμα της από Δερβένι μέχρι Κόρινθο, στην Περιφέρεια ή στους τοπικούς δήμους, προκειμένου να αξιοποιηθεί μετά την λειτουργία της κανονικού εύρους γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος – Πάτρα.
Αναφερόμενος στα οδικά έργα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκε η ωριμότητα των μελετών για το έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων, αλλά και του δρόμου Σπάρτη – Γύθειο (ο οποίος πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου). Εγινε επίσης συζήτηση για τα οδικά έργα Καλαμάτα (κόμβος Μορέα) – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα και Πύργος – Καλό Νερό, ενώ τη συνάντηση απασχόλησαν και οι αντιπλημμυρικές μελέτες που εκπονεί για τον Δήμο Καλαμάτας ο “Μορέας”.
Καταλήγοντας ο Π. Νίκας δήλωσε ότι υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα των υδατοδρομίων.
Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννης Καρνέσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οπως έγινε γνωστό, τέλος, η επόμενη ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages