ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Share This
Θυμάστε που η Κομισιόν είχε κάνει μια δημόσια διαβούλευση για την αλλαγή ώρας στην Ευρώπη και το 84% των πολιτών που ζήτησαν να καταργηθεί; Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2018 και η Κομισιόν έλαβε 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις, που είναι ο υψηλότερος αριθμός απαντήσεων που έχουν ληφθεί σε δημόσια διαβούλευση που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά από αυτή τη διαβούλευση, η Κομισιόν κατέθεσε νομοθετική πρόταση για κατάργηση της αλλαγής της ώρας η οποία μάλιστα θα ίσχυε από το 2019.
Σύμφωνα με την πρόταση, τα κράτη μέλη είχαν την ευχέρεια να αποφασίσουν μια για πάντα εάν επιθυμούν να εφαρμόζουν μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα. Όσα κράτη ήθελαν να μείνουν στη θερινή ώρα, θα πραγματοποιούσαν την τελευταία υποχρεωτική αλλαγή την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, ενώ όσα ήθελαν να διατηρήσουν τη χειμερινή, θα μπορούσαν να κάνουν μια ακόμη αλλαγή την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

Γιατί αυτή δεν θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας

Όμως αυτή τηνΚυριακή, 27 Οκτωβρίου, που καλούμαστε για ακόμη μια φορά να γυρίσουμε τα ρολόγια μας στις 4 τα ξημερώματα μια ώρα πίσω, δεν θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε. Μαντέψτε γιατί.
Γιατί, όπως σε όλα, η Ευρώπη θέλει κι άλλο χρόνο να στο σκεφτεί. Κυρίως τις επιπτώσεις.
Έτσι, όταν έφτασε το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πέρασε μεν η πρόταση της κατάργηση της εποχικής αλλαγής της ώρας, αλλά με εφαρμογή δύο χρόνια μετά από την αρχική πρόταση της Κομισιόν.
Έτσι, οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν την θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Ενώ αυτές που προτιμούν να διατηρήσουν την χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.
Ο λόγος της παράτασης; Οι ανησυχίες ότι θα διαταραχθεί η εσωτερική αγορά. Γι’ αυτό και έχει ζητηθεί από τις χώρες της ΕΕ και την Κομισιόν να συντονίσουν τις αποφάσεις τους (άλλο ένα δύσκολο θέμα) έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στην Κομισιόν να αποφασίσει νέα αναβολή της εφαρμογής της απόφασης, εάν διαπιστώσει ότι οι προβλεπόμενες αλλαγές στο ζήτημα της ώρας θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν σημαντικά και μόνιμα την εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages