ΑΠΟ όλα είχε..ο μπαξές στο Δ.Σ. Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΟ όλα είχε..ο μπαξές στο Δ.Σ. Καλαμάτας

ΑΠΟ όλα είχε..ο μπαξές στο Δ.Σ. Καλαμάτας

Share This
Σε μείζον θέμα για την πόλη μετέτρεψαν οι αντιπολιτεύσεις την συνεργασία του Δημάρχου Καλαμάτας με την παράταξη του Δημήτρης Κουκούτση. Στη συνεδρίαση μάλιστα του Δ.Σ. εκμεταλλευόμενοι τον «Κλεισθένη» πέρασαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την συνεργασία αυτή. Σε μία συνεδρίαση που είχε αρκετή ένταση, αντεγκλήσεις, πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες αλλά και έντονα κομματικό άρωμα, συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης ψήφισμα που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις των Μάκαρη, Κουζή και Αντωνόπουλου, που έκανε αναφορά σε ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχή και συγκεκριμένα του Δημάρχου, ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση Κουκούτση από θέσεις ευθύνης. 
 Λίγο πριν τις 2.30 τα ξημερώματα, το Σώμα με 17 υπέρ (παρατάξεις Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη, Μάκαρη, Κουζή, Δ. Οικονομάκου, Αντωνόπουλου) και 16 κατά τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος. Η Μ. Οικονομάκου αποχώρησε λέγοντας ότι κάποιοι κάνουν σπέκουλα, λαμβάνοντας ωστόσο θέση επί ψηφοφορίας με τη στάση της καθώς η απουσία της έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να έχει πλειοψηφία! Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση, με τον Σταμάτη Μπεχράκη σε ρόλο αρχηγού της αντιπολίτευσης να επιχειρηματολογεί και να δίνει τον τόνο όπου και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. 
 Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του επί του θέματος, τόνισε ότι στη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι είναι βαθιά δημοκράτης και ότι ουδέποτε έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, δηλώνοντας απόλυτα προσβεβλημένος από τα όσα ελέχθησαν αλλά και από τη στάση της αντιπολίτευσης. Η Ελένη Αλειφέρη μίλησε μεταξύ άλλων και απευθυνόμενη στους προερχόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ πως είναι υποκρισία να μιλούν εκείνοι που συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή το 2014 για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Τέλος ο Δ. Κουκούτσης ανέφερε ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Δήμαρχος και έκανε λόγο για το λούμπεν προλεταριάτο και τη μπουρζουαζία της πόλης που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι Δήμαρχος εκλέχθηκε ένα λαϊκό παιδί. Σημειώνεται ότι κατά την ψηφοφορία αν και τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι -μεταξύ αυτών οι κύριοι Τζαμουράνης, Κανάκης, Σταματόπουλος- θεώρησαν ανάγκη να τονίσουν ότι δεν θεωρούν τον δήμαρχο ακροδεξιό και πως δεν συμφωνούν με τους ακραίους χαρακτηρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages