ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΥΡΗΝΕΛΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΥΡΗΝΕΛΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΥΡΗΝΕΛΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Share This
Με στόμφο που δεν αναλογεί  από τις ήδη αναληφθείσες ενέργειες παραγωγής αυτοδιοικητικού έργου και με βαρύγδουπες ανακοινώσεις πορεύεται ο νέος Περιφερειάρχης στην ευθύνη διοίκησης που ανέλαβε από 1η Σεπτεμβρίου τ.ε..
Ενεργεί καθαρά επικοινωνιακά, πετώντας φωτοβολίδες κάθε τόσο, για δημιουργία εντυπώσεων  και όχι ουσίας, όπως εν προκειμένω, με την υπόθεση των πυρηνελουργείων.
Μάλλον για το νέο Περιφερειάρχη, σημασία έχουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και όχι η ουσία των διαφόρων ζητημάτων .
Το υπαρκτό πρόβλημα των περιβαλλοντικών οχλήσεων από τη λειτουργία των πυρηνελουργείων, δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές φωτοβολίδες.
Με σύμμαχο μάλιστα πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων που μιλούν ακόμη και για εισαγγελείς ενώ δεν υφίσταται καν ζήτημα ποινικής διαδικασίας παρά μόνο διοικητικής και όταν μάλιστα όλα αυτά γίνονται μήνα Οκτώβριο που δεν λειτουργούν ακόμη οι βιομηχανικές αυτές μονάδες, διαφαίνεται ο στόχος της επιλογής μόνο της επικοινωνιακής  πρακτικής.
Κάποια εντελώς τυπικά ζητήματα, όπως η μη κατάθεση τεχνικών δελτίων από μέρους ορισμένων πυρηνελουργείων – κάτι που σε μια ημέρα μπορεί να επιλυθεί –η μη ύπαρξη ζώνης πρασίνου σε όλον τον περιβάλλοντα χώρο πυρηνελουργείου αλλά σε μέρος αυτού , η λήξη πιστοποιητικών πυρασφάλειας , η έλλειψη σε ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων του ονοματεπωνύμου του ελέγξαντος, η μη θεώρηση βιβλίων κλπ ήσσονος σημασίας ελλείψεις, είναι η αιτία της φιέστας που παρουσίασε.
Ξέχασε να ενημερώσει την κοινωνία , πως παρόμοιες ενέργειες ελέγχου υπήρξαν πολλές στο παρελθόν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες περιβάλλοντος  και πως συνήθως την επιβολή προστίμων της τότε Περιφερειακής Διοίκησης που ήταν περισσότερο αυστηρή, αναιρούσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία προσέφευγαν νομίμως, μέσω της διαδικασίας των αντιρρήσεων οι επιχειρηματίες πυρηνελουργοί.
Η λειτουργία των μονάδων αυτών, διέπεται από τις διατάξεις που αφορούν τη βαριά βιομηχανία και αρμόδιο είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που πρέπει επιτέλους να νομοθετήσει συγκεκριμένα , προκειμένου να καθορίσει τα όρια των ρυπογόνων ουσιών που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες μονάδες  και να εξειδικεύσει τις διαδικασίες ελέγχου .
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ότι ισχύει σχετικά με τη λειτουργία τους  στην Πελοπόννησο ισχύει σε όλη την Ελλάδα και πουθενά δεν στήθηκε παρόμοια επικοινωνιακή φιέστα για να φανούν οι αιρετοί,,,ως αποφασισμένοι.
Οι ενέργειες αυτές « περί κλεισίματος» μήνα Οκτώβρη , δείχνουν πως η επικοινωνία για δήθεν αυστηρότητα κυριαρχεί της ουσίας, ενώ συγχρόνως ξενίζουν, διότι ως απόλυτα   κομματικός περιφερειάρχης ο κ. Νίκας , όφειλε να γνωρίζει πως το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος , μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης  προτίθενται  με νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα, να απλοποιήσουν  εντελώς τις διαδικασίες για τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων, με τις γραφειοκρατικές ελλείψεις και τις τυπικές ενέργειες, να μην αποτελούν ούτε καν θέμα συζήτησης πλέον .
Παραδοξότητα που προβληματίζει για τον τρόπο που επέλεξαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι το ότι πριν ξεκινήσουν να λειτουργούν τα πυρηνελουργεία σκέφτηκαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών που δοκιμάζονται από τις οχλήσεις από τη λειτουργία τους, αναστατώνοντας αναίτια  και τον κυρίαρχο στον τόπο μας ελαιοκομικό κλάδο .
Καλώ τον νέο Περιφερειάρχη να σεβαστεί τη Μεσσηνιακή κοινωνία λέγοντας επιτέλους αλήθειες, τόσο για τα πυρηνελουργεία, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που διαχειρίζεται, όπως και το δημοκρατικό θεσμό της Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί και να μην αποκλείει τη νόμιμα εκλεγμένη και έχουσα διακριτό  ρόλο στην Περιφερειακή αυτή περίοδο, μείζονα μειοψηφία με τον ίσο αριθμό συμβούλων με την πλειοψηφία, από συσκέψεις και ενημέρωση, σχετικά με διάφορα θέματα που αγγίζουν τους πολίτες .
Η εποχή των αυταρχικών συμπεριφορών  έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην πατρίδα μας .
Καλαμάτα 12 Οκτωβρίου 2019

Υπεύθυνη Π.Ε.Μεσσηνιας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου 
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages