Γυμνάσιο του Μονάχου και το 7ο Γυμνάσιο στο Δημαρχείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Γυμνάσιο του Μονάχου και το 7ο Γυμνάσιο στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Γυμνάσιο του Μονάχου και το 7ο Γυμνάσιο στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Share This
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 14 μαθήτριες και μαθητές από το Wilhelms Gymnasium, που είναι Γυμνάσιο στο Μόναχο της Γερμανίας, καθώς και 12 μαθήτριες και μαθητές από το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Οι Γερμανοί μαθητές συνοδεία καθηγητών τους, εκ των οποίων ένας είναι καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και ομιλεί άπταιστα ελληνικά, επισκέπτονται την Καλαμάτα, στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το 7ο Γυμνάσιο. Παρόντες ήταν, επίσης, εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι επισκέπτες μαθητές φιλοξενούνται από οικογένειες των μαθητών του 7ου Γυμνασίου. 
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους Γερμανούς και τους Έλληνες μαθητές και ευχήθηκε στους επισκέπτες καλή παραμονή, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι πόλη ασφαλής και φιλόξενη. Θ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε με συντομία στην ιστορία της Καλαμάτας, στη σημερινή της κατάσταση και στις προοπτικές της. Επίσης, τόνισε πως οι μαθητικές ανταλλαγές συντελούν ουσιαστικά στην εμπέδωση ισχυρών δεσμών μεταξύ των λαών της Ευρώπης και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Γερμανών μαθητών, ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων μεταξύ σχολικών μονάδων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή δώρων και στους μαθητές προσφέρθηκαν δωράκια και κεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages