Καμπάνες από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Θεοδωρικάκου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καμπάνες από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Θεοδωρικάκου

Καμπάνες από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Θεοδωρικάκου

Share This
Βολές από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα όσα αποτυπώθηκαν και σημειώθηκαν στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Αναλυτικά σε δελτίο τύπου σχολιάζεται:
“Την αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε να προπαγανδίσει ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος
Τίποτα το συγκεκριμένο που να αφορά στο νομό, στις υποδομές του, στα οδικά του δίκτυα και στα προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του δεν είχε να πει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην πρώτη του επίσκεψη, στην Καλαμάτα, πέραν των συνηθισμένων γενικόλογων εθιμοτυπικών υποσχέσεων. Ούτε καν αν δεσμεύεται η κυβέρνησή του για την άμεση υλοποίηση του στρατηγικής σημασίας έργου για το νομό μας, του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, που έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη, ήταν απόλυτα συγκεκριμένος στην ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις εθνικές εκλογές. Και αυτό ήρθε να προπαγανδίσει, αδυνατώντας να απεμπολήσει την ιδιότητα του επικοινωνιολόγου. Αποκρύπτοντας πως οι επιχειρούμενες παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν θεσμική εκτροπή και κατάφωρη νόθευση της λαϊκής εντολής, όπως εκφράστηκε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αφού επιδιώκεται να δοθούν υπερεξουσίες στους δημάρχους, αγνοώντας επιδεικτικά τις αλλαγές που προηγήθηκαν και βάσει των οποίων έγιναν οι εκλογές και οργανώθηκαν από όλες τις παρατάξεις τα ψηφοδέλτια. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει και υποτιμά την πολιτική βούληση και τη λαϊκή κυριαρχία λίγες μέρες μετά τις εκλογές και αλλάζει τα αποτελέσματα των εκλογών και τις αρμοδιότητες των δημοτικών οργάνων πραξικοπηματικά, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Ο «Κλεισθένης» αποτέλεσε μια συνολική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α., με άξονες την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση των θεσμών λαϊκής συμμετοχής, τη βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. κ.ά. Υπήρξε αντικείμενο μιας πρωτοφανούς σε εύρος και σε διάρκεια διαβούλευσης, για πάνω από δύο χρόνια, σε όλα τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα των αυτοδιοικητικών θεσμών.
Σήμερα, σε λίγες μόλις μέρες, η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προχωρά σε μία πρόχειρη, αποσπασματική και κατάφωρα αντισυνταγματική αντιμεταρρύθμιση.
Πιστή στο παρωχημένο και αυταρχικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των ΟΤΑ, σπεύδει να εξυπηρετήσει το αυτοδιοικητικό κατεστημένο, ανατρέποντας με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τους συσχετισμούς των συμβουλίων, με την επίκληση δήθεν προβλημάτων που προκαλεί το θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει την απλή αναλογική, που δεν έχει καν προλάβει να εφαρμοστεί!
Ταυτόχρονα ακυρώνει επί της ουσίας τις κοινότητες. Μετατρέπει τα τοπικά συμβούλια – τα οποία για πρώτη φορά εκλέχτηκαν με ξεχωριστή κάλπη και άρα έχουν βαρύνουσα δημοκρατική νομιμοποίηση – σε διακοσμητικά όργανα, δέσμια των αποφάσεων του δημάρχου, αφού τους αφαιρεί τους πόρους και τις αρμοδιότητες που προβλέπονταν από τον «Κλεισθένη».
Συμπερασματικά, επιχειρείται η επιστροφή στο προηγούμενο προσωποκεντρικό μοντέλο Αυτοδιοίκησης, όπου τα συμβούλια είχαν εκπέσει στον ρόλο του τυπικού επικυρωτή των αποφάσεων του εκάστοτε πανίσχυρου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη.
Αυτήν την παλαιοκομματική, συντηρητική, αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση, που την έχουν ήδη καταδικάσει αυτοδιοικητικές παρατάξεις και στο νομό μας, από όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου και του συντηρητικού, ήρθε να επικοινωνήσει ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος!
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages