Βοϊδοκοιλιά στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης από τον Guardian - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Βοϊδοκοιλιά στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης από τον Guardian

Βοϊδοκοιλιά στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης από τον Guardian

Share This
Οι βραβευμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι πολλές. Αλλες παγκοσμίως γνωστές, άλλες λιγότερο, η χώρα μας διαθέτει μοναδικές παραλίες. Είτε στο Ιόνιο, είτε το Αιγαίο και γι’ αυτές γίνονται αφιερώματα από πολύ γνωστά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.
Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας Guardian ψήφισαν πέντε ελληνικές παραλίες στις καλύτερες 40 της Ευρώπης. Οι συντάκτες αξιολόγησαν τα νερά για κολύμπι, τη δυνατότητα για σέρφινγκ, το φαγητό αλλά και τα πάρτι που γίνονται.
Αναλυτικά οι παραλίες στις οποίες κατέληξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian είναι:

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages