Π. Νίκας : «Χαμηλή είναι η απορρόφηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ" - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Π. Νίκας : «Χαμηλή είναι η απορρόφηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ"

Π. Νίκας : «Χαμηλή είναι η απορρόφηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ"

Share This
«Δε θα συνεργαστώ ποτέ με τον απερχόμενο περιφερειάρχη»
«Παρακολούθησα τη συνεδρίαση της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020. Η χαμηλή απορρόφηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (21%) σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη για εμάς, μας αφήνει ωστόσο τη δυνατότητα επανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ και επαναξιολόγησης των έργων.»
Αυτό επεσήμανε ο νέος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη τύπου και υπογράμμισε:»Υπάρχει πενταμελής Επιτροπή από εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των Νομών, αποτελούμενη από τους: Λαμπρόπουλο Χρήστο, Βερούτη Θεόδωρο, Κόρκα-Κώνστα Αθηνά, Αναστασόπουλο Ευστάθιο και Μαλτέζο Ιωάννη, οι οποίοι δουλεύουν από τώρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα προσεγγίσουμε το ΕΣΠΑ με κριτήριο το κοινό καλό και την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων για σημαντικά και κρίσιμα έργα, που είναι απαραίτητα σε όλους τους Νομούς. Στην επιτροπή παρακολούθησης του φθινοπώρου θα είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε για την απένταξη κάποιων έργων και την ένταξη νέων έργων.»
Για την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου σημείωσε:
«Όσον αφορά τις δεκάδες Προγραμματικές Συμβάσεις που ψηφίστηκαν-δυστυχώς- από το Π.Σ., λυπάμαι πολύ για αυτό. Το Π.Σ. είναι πλέον ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και θα έπρεπε να συνεδριάζει για τυπικά ή κατεπείγοντα θέματα… όχι να παίρνει αποφάσεις για δεκάδες Προγραμματικές με … κοινοτική διάσταση, όπως αγροτικούς δρόμους, πρώην Δημοτικά Σχολεία κλπ, όταν έχουμε σχολεία που φοιτούν εκατοντάδες παιδιά και έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα…»
«Κατανοώ τον αγώνα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής να μην αφήσει ούτε μια δεκάρα, δε μπορούμε όμως να το επιτρέψουμε αυτό. Παρακαλώ λοιπόν την άλλη πλευρά, τους Δήμους και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα, να μην υπογράψουν, γιατί δε θα θεωρηθεί και η καλύτερη ενέργεια για τη νέα Περιφερειακή Αρχή. ‘Οπως έχω αναφέρει κι άλλες φορές, όλες αυτές οι Προγραμματικές Θα επαναξιολογηθούν, έχω ειδοποιήσει και τους υπαλλήλους στις οικονομικές υπηρεσίες να είναι πολύ προσεκτικοί στην προώθηση ενταλμάτων πληρωμής, διότι υπάρχουν ευθύνες και γι’ αυτούς.»
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε και πάλι στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. «Δε μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και τουρισμό όταν η Περιφέρειά μας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο… Ιδιαίτερα στη Μεσσηνία ζούμε δραματικές καταστάσεις.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθώ μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων εκτός και εντός Πελοποννήσου. Κάτι πρέπει να γίνει πολύ σύντομα για να φύγουμε από το αδιέξοδο.
ΕΚΛΟΓΕΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
«Η 7η Ιουλίου είναι μια καθοριστική ημερομηνία για μας και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Αυτοδιοίκηση, γιατί έχουν εκφραστεί καθαρές θέσεις σχετικά με σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν,» υπογράμμισε ο κ. Νίκας και σημείωσε:
«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει τη λειτουργία του Κλεισθένη και τις απαιτούμενες συνεργασίες και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω ότι θα είμαι πάντοτε ανοικτός σε συνεργασίες, μπορώ να συνεργάζομαι με όλους και να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφορετικές θέσεις, εκτός φυσικά από τον απερχόμενο περιφερειάρχη, με αυτόν και την ομάδα του δε θα συνεργαστώ ποτέ. Αυτή εξάλλου είναι η εντολή που έλαβα από το 54% των Πελοποννησίων.»
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ο νέος Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με τους Επικεφαλής και τους Συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ώστε να προσδιοριστεί η ημερομηνία της ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής, με πιο πιθανή αυτήν της 25ης Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages