Αθανάσιος Κυριαζής: Αθλητισμός – Τουρισμός, η εξέλιξη της εποχής! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αθανάσιος Κυριαζής: Αθλητισμός – Τουρισμός, η εξέλιξη της εποχής!

Αθανάσιος Κυριαζής: Αθλητισμός – Τουρισμός, η εξέλιξη της εποχής!

Share This
ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΜΙΑ ΠΟΛΗ, μια περιφέρεια είναι υγιής εφόσον έχει δράση και στον Αθλητισμό. Ένας γυμνασμένος λαός είναι πολίτες υγιείς, μπαίνουν σε δράση και είναι ενεργοί πολίτες. Γίνεται λοιπόν αναγκαίο στα προσεχή εκλογικά προγράμματα και αύριο οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις να έχουν και να αξιοποιήσουν το κεφάλαιο που λέγεται ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Το πόσο αναγκαίο είναι η καθημερινή άσκηση έχει παραειπωθεί και εγώ προσωπικά σε πολλά προηγούμενα άρθρα μου έχω αναδείξει τα πολλά οφέλη. Πρέπει να σπρώξουμε τον άνθρωπο σήμερα από τον εγκλωβισμό του , από την ακινησία μικρών και μεγάλων, καθημερινά μπροστά σε ένα κομπιούτερ, με ένα κινητό στο χέρι, και ακόμα ακινητοποιημένοι κάποιοι σε ένα καναπέ με το τηλεκοντρόλ, κάνοντας την νέα άσκηση της εποχής. (Νταβανοθεραπεία). Έτσι ο αθλητισμός, η άσκηση στη σημερινή εποχή αποτελεί βασική κοινωνική ανάγκη. Είναι αγαθό που κάθε πολιτισμένο άτομο δικαιούται να απολαμβάνει ιδιαίτερα δε για τον σύγχρονο άνθρωπο τον οποίο βοηθά στην ανάπτυξη της σωματικής φυσικής του κατάστασης, στην προσωπική του ολοκλήρωση στην δημιουργία ενός νέου τρόπου σκέψης και ζωής , κυρίως δε στην επικοινωνία με τον συνάνθρωπο του. Σε κάθε δήμο και περιφέρεια πρέπει να έχει συσταθεί ειδικό Γραφείο Αθλητισμού και Φυσικής Κατάστασης να υπάρχει ένας ετήσιος σχεδιασμός που θα θέτει τις εφαρμογές στους τομείς.
  • Κεφάλαιο 1: Την υποστήριξη και βοήθεια των υπαρχόντων Αθλητικών Σωματείων
  • Κεφάλαιο 2: Την καταγραφή των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όπως πρέπει. Διάβασα σε δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα την έκκληση των αθλητικών σωματείων στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου που απεγνωσμένα ζητούσαν να δεσμευτούν οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις στο θέμα αθλητικών εγκαταστάσεων που, όπως έλεγαν, σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες τους. Πέρα από αυτό βλέπουμε να κάνουν κολύμβηση οι αθλητές του ΝΟ Κυπαρισσίας χωρίς κολυμβητήριο, αγώνες χρόνων να γίνει το κολυμβητήριο έγινε και σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να αναπτύσσεται ο κλασικός αθλητισμός στην Κυπαρισσία χωρίς γήπεδο και στα Φιλιατρά χωρίς και εκεί να ανταποκρίνεται το νέο, υποτίθεται, στάδιο. Στην Καλαμάτα μόνο δύο κλειστά γυμναστήρια να στοιβάζονται δεκάδες αθλητές μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη, ρυθμική, κ.λπ.
  • Κεφάλαιο 3: Την δυνατότητα για αθλητισμό σε όλους με ειδικές μέρες και ώρες
  • Κεφάλαιο 4: Διάδοση και γνωστοποίηση των αξιών του αθλητισμού και τα οφέλη που φέρνει η άσκηση
– Για το 1 κεφάλαιο: Να παρακολουθεί την μηνιαία- ετήσια πορεία και δράση κάθε συλλόγου, δυναμική, συμμετοχές σε αγώνες, προβλήματα, ώστε να βρίσκεται δίπλα τους π.χ μετακινήσεις. Σε συνεργασία με τις τοπικές αντίστοιχες Ενώσεις.
– Για το 1 κεφάλαιο: Τακτικές επισκέψεις, ελέγχους στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους ώστε να διαπιστώνονται τυχόν ελλείψεις και ότι παρέχεται η δυνατότητα σωστής χρήσης. Ακόμη δε εκθέσεις με προγραμματισμό για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων εκεί που υπάρχουν ανάγκες με ανθρώπινο αθλητικό δυναμικό.
– Για το 3 κεφάλαιο: Την πρόσληψη γυμναστών για ελεύθερη, ερασιτεχνική εκγύμναση πολιτών σε αθλητικά κέντρα αλλά και στη φύση, πάρκα, παραλία, φυσικά μονοπάτια με μηνιαίες διοργανώσεις διαδρομών. Η συνεργασία εδώ με τους κατά Νομό Συλλόγους Δρομέων Υγείας, πεζοπόρους, φυσιολάτρες, ορειβάτες. Θα είναι ό,τι καλύτερο. Το δρομικό κίνημα είναι σε μεγάλη εξέλιξη και όλοι μαζί θα δημιουργούμε μια υγιή ενεργή κοινωνία και όπως έχει δηλώσει με δημοσίευμα του ο συμπατριώτης μας παλιός πρωταθλητής Ελλάδας, καθηγητής φυσικής αγωγής, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος «Την φυσική κατάσταση αν θέλουν όλοι μπορούν να την κάνουν φίλη τους».
Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει πλήρης συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας παρουσιάζονται τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και για τους δυο φορείς Αυτοδιοίκησης. Μπορούν να συμπορευθούν στην αυγή της νέας εποχής αξιοποιώντας τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις με σχεδιασμό και νέων με παράλληλη κατεύθυνση και ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού (Π.χ. στα μεγάλα εμπορικά πανηγύρια Μεσσήνης, Κυπαρισσίας, Μελιγαλά, Τεγέας να σχεδιάζονται με αθλητικά δρώμενα).
Η ανάβαση με ποδήλατο στο Ταΰγετο που διοργανώνει τόσο επιτυχημένα ο Ευκλής στην Καλαμάτα να συνδέεται και με άλλα δρώμενα στο βουνό. Ο αθλητισμός – τουρισμός είναι η νέα ευκαιρία στον αναδυόμενο επιχειρηματικό τομέα της ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Ένα μέσο που συγκεντρώνει εκατομμύρια ανθρώπων. Τάση ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 450.000.000 πολιτών.
Τουρισμός και Αθλητισμός είναι δύο δυνάμεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Για όλα αυτά επιβάλλεται η προϋπόθεση συνεργασίας σε αθλητικό – πολιτιστικό -εκπαιδευτικό και γενικότερα φορέων( σωματεία- ενώσεις- ομοσπονδίες). Ο σχεδιασμός ανάπτυξης τουριστικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε σχεδιασμό με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έτσι θα έχουμε παροχή υπηρεσιών αθλητικών διοργανώσεων και διαμεσολάβηση παιχνιδιών εκμετάλλευσης δικαιωμάτων και διαφήμισης μεταξύ των οργανώσεων.
Οφέλη για κάθε Δήμο- Περιφέρεια καταρχάς οικονομική (τουρισμός, κοινοτικά κονδύλια), προβολή της πόλης σε Ευρώπη πολιτισμική ανάπτυξη, αδελφοποίηση πόλεων, αθλητικές ανταλλαγές, παροχή υπηρεσιών αθλητικής εκπαίδευσης, με αθλητικά κάμπινγκ, προετοιμασίες ομάδων (Ταΰγετος, Μαίναλο). Επίσης στρατηγική για δημιουργία αθλητικής ακαδημίας
– Για το 4 κεφάλαιο: Με συγκεντρώσεις, ημερίδες κατά Νομό και πόλη, διαλέξεις για την ιστορία του αθλητικού κινήματος, οφέλη από την ενασχόληση μας με αυτόν. Η σημασία του πρωταθλητισμού και φυσικής κατάστασης, προβολή των πρωταθλητών μας και χρησιμοποίηση αυτών. Διοργάνωση κατά Νομό κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, ίσως και Πελοποννησιακή. Ας τρέξουμε γιατί ίσως αύριο να είναι αργά, τα υπάρχοντα σωματεία υπολειτουργούν κρατούνται με θυσίες καν πόνο των αθλητικών παραγόντων. Σβήνουν εγκαταλελειμμένοι κάποιοι αθλητικοί χώροι, χωρίς εξοπλισμό και προϋποθέσεις στις απαιτήσεις των καιρών.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Παλιός Πρωταθλητής Στίβου Πανελληνίου Γ.Σ, τέως μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τέως Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής, Ιδρυτικός Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages