Η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

 Η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος

Η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος

Share This
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, «ακριβώς για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας να κεφαλαιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής, για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος και να προστατέψουμε τα δικαιώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος».
Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, «ακριβώς για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας να κεφαλαιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Χαρακτηρίζει δε, την απλή αναλογική ως «σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της δημιουργίας προοδευτικών συγκλίσεων επάνω σε προγραμματικούς θέσεις».
Εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγάλη η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ  μετά την «κινητοποίηση του προοδευτικού κόσμου», που προκάλεσε η άνοδος της ακροδεξιάς και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπερασπίζεται μέχρι κεραίας αυτές τις πολιτικές» ενώ σε μια σειρά από ζητήματα «συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι»
Ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για την «επιχείρηση νοθείας με την απονομή ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς» που του καταλογίζει η ΝΔ, απάντα ότι ο ισχυρισμός αυτός συγκαταλέγεται στα «ξεδιάντροπα fake news ακροδεξιάς κοπής, τα οποία έχουμε καταρρίψει αμέτρητες φορές με επίσημα στοιχεία», Τακτική στην οποία «σκόπιμα καταφεύγει η αξιωματική αντιπολίτευση», ώστε μέσα από τον «κιτρινισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας, να συσπειρώσει τη βάση της και να δημιουργήσει λαϊκό έρεισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages