Δημοπράτηση για το αντιπλημμυρικό από Παναγίτσα μέχρι Νέδοντα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημοπράτηση για το αντιπλημμυρικό από Παναγίτσα μέχρι Νέδοντα

Δημοπράτηση για το αντιπλημμυρικό από Παναγίτσα μέχρι Νέδοντα

Share This
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πρόεδρο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Νίκο Μπασακίδη, προχωρούν οι διαδικασίες για τη διακήρυξη διαγωνισμών του έργου τηλεμετρίας και της κατασκευής αντιπλημμυρικού αγωγού στην παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα. Οι εξελίξεις έχουν ως εξής:
1. Έργο Τηλεμετρίας
Το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, στην τελευταία συνεδρίασή του, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (Τηλε-έλεγχος/Τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας», μετά την προέγκριση αυτών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου, που θα παρακολουθεί τη λειτουργία των δεξαμενών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, των διαρροών, καθώς και τις τιμές πίεσης του δικτύου ύδρευσης.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.858.140 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη».
2. Αντιπλημμυρικό έργο παλιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη
Εγκρίθηκαν από το ΔΣ, η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου με τίτλο «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης», έργου με προϋπολογισμό 2.480.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το έργο αφορά στην κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων υδάτων μήκους 1.385 μέτρων, που θα ξεκινά από τη διασταύρωση του ρέματος Καλαμίτσι με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, θα κινείται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού και θα καταλήγει στον ποταμό Νέδοντα, συλλέγοντας ταυτόχρονα και όλα τα τοπικά όμβρια ύδατα ανάντη της οδού.
Τα έργα θα δημοπρατηθούν μετά την έγκριση των αποφάσεων του ΔΣ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages