ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ περί Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ περί Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ περί Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Share This
Με έκπληξη διαβάζω την ανάρτηση του κ. Μπιτσάνη που αναδημοσιεύεται και από τον κ. Μητσέα για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, περί αδειών κλπ. Κύριοι, η Καλαμάτα με την δυναμική εξέλιξή της που τα επόμενα χρόνια θα φθάσει πάνω από 120.000 κόσμου, έχει ανάγκη από μεγάλους χώρους για εκδηλώσεις κ.α., όχι όπως έγινε με το Μέγαρο Χορού για 650 άτομα, για το οποίο τότε… ο κ. Μπιτσάνης δεν ανέφερε τίποτε, ούτε για χωρητικότητα, ούτε για άδειες, ούτε και για ιδιοκτησιακό… 
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν και… κατά του περιμετρικού δρόμου με μεγάλη αρθρογραφία του ως Αρχισυντάκτης στην Εφ. «Ελευθερία», πράγμα που ευτυχώς (!) δεν τα κατάφερε… Οι συζητήσεις στην πόλη τότε για την στάση του προσέγγιζαν την εκτίμηση πως μάλλον τον ενοχλεί ο δρόμος γιατί μένει εκεί στην περιοχή που… περνά ο δρόμος και για αυτό «πολεμούσε» το μεγάλο αυτό έργο. Μήπως… έτσι και για αυτό το λόγο έχει «λυσσάξει» να σταματήσει το έργο αυτό που το έχει μεγάλη ανάγκη η Καλαμάτα και που θα έπρεπε να πιέζει και αυτό να γίνει ακόμα μεγαλύτερο – τουλάχιστον διπλάσιο σε θέσεις – μια και όπως όλοι ξέρουμε πως το αμφιθέατρο του Κάστρου που φιλοξενεί καλοκαιρινές εκδηλώσεις είναι πολύ μικρό. Άλλωστε ας αναρωτηθεί κάποιος το 1990 που έγινε στον Αλμυρό το Ανοιχτό Θέατρο του Σωτήρη Μαρίνη χωρητικότητας 5.000 θέσεων περίπου, ότι ακόμη και αυτό ήταν σε πολλές από τις εκδηλώσεις που έγιναν πολύ μικρό. Παρότι βρισκόταν 8 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Καλαμάτας, διότι η δίψα του κόσμου στην περιοχή μας για καλές εκδηλώσεις είναι πολύ μεγάλη. 
 Έτσι, αν δεν υπάρχει μεγάλος χώρος και αντίστοιχες σύγχρονες υποδομές να γίνουν, δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά, διότι όπως πρέπει να γνωρίζετε το εισιτήριο πρέπει να είναι μικρό για να μπορέσει να πάει να τις δει πολύ κόσμος. Αυτά τα λέω, αγαπητοί Κύριοι και ως επιχειρηματίας και ως πολίτης αυτής της πόλης που τουλάχιστον πρέπει να μου αναγνωρίσετε την εμπειρία μου σε αυτόν τον τομέα. Καταλήγοντας σας καλώ να πιέσετε και εσείς να γίνει μεγαλύτερος αυτός ο χώρος, διότι και πρέπει να γίνει και τον έχει ανάγκη ο κόσμος. Μην τα μηδενίζετε.
Από δημοσίευση του Νίκου Μπελογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages