Κόντρα Δέδε – Νικολάκου για την εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κόντρα Δέδε – Νικολάκου για την εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις

Κόντρα Δέδε – Νικολάκου για την εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις

Share This
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες και η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκουμε αφορμή την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις απαλλοτριώσεις ακινήτων για την κατασκευή των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, μετά της απόφασης της επιτροπής του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ακυρώνει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν στην έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων των μονάδων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δέδες σε σημερινή του δήλωση επισημαίνει ότι:
“Με πρόσφατη απόφασή της, η Επιτροπή του Άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ακυρώνει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν στην έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων των μονάδων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Τα μεγάλα έργα δεν γίνονται μόνο με μεγάλα λόγια. Απαιτούν επιμελημένη και μεθοδική προετοιμασία και,  πάνω από όλα, τήρηση των θεσμικών κανόνων και των διαδικασιών που προβλέπει η διαφάνεια των δημόσιων πραγμάτων. Προτερήματα που σίγουρα δεν συγκαταλέγονται στις αρετές της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής”.
Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Δικαίως οι πολίτες έχουν ταυτίσει τον κ. Δέδε με τον πολιτικό καιροσκοπισμό»
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου όπου σε δήλωσή της τονίζει:
«Είναι τουλάχιστον πολιτικά ανήθικο για τον κ. Δέδε να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά μια τυπική διοικητική απόφαση απλά και μόνο για να δηλώσει την παρουσία του στο δημόσιο διάλογο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Είναι πολιτικό θράσος μάλιστα να προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δείξει απέναντι στους πολίτες την πίστη του στις θεσμικές διαδικασίες, τη στιγμή που ο ίδιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την υστέρηση της Κορινθίας κατά τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης.
Είναι επίσης πολιτικό θράσος γιατί εγκατέλειψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά την ήττα του από τον κ. Τατούλη, μη σεβόμενος την ψήφο των πολιτών, και πρόδωσε την εμπιστοσύνη όσων πολιτικά τον πίστεψαν για να γίνει ο εκλεκτός της Κυβέρνησης Σύριζα για Γενικός Γραμματέας.
Οι πολίτες δεν ξεχνούν την αναποτελεσματικότητα και την πολιτική αφερεγγυότητα του κ. Δέδε και δικαίως τον έχουν ταυτίσει με τον πολιτικό καιροσκοπισμό.
Σε ότι αφορά το έργο των απορριμμάτων αποτελεί πρότυπο νομιμότητας και διαφάνειας και αυτό το πιστοποιούν τα ανώτερα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, όπως είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages